LIGE PETICE

Fiorentina slavila protiv Milana u susretu sa sedam golova, Vlahović ispisao povijest

Foto: Andrea Staccioli Insidefoto /Guliver

NOGOMETAŠI Fiorentine nanijeli su prvi poraz Milanu u ovoj sezoni talijanskog prvenstva. Milanu su remi i pobjeda donosili prvo mjesto ljestvice Serie A, no u Firenci je slavila domaća momčad i to rezultatom 4:3.

Utakmica je loše krenula za Milan čiji su igrači ponijeli najveći dio krivice za rano primljeni pogodak. Već u 15. minuti teško je i neshvatljivo pogriješio njegov 35-godišnji rumunjski vratar Ciprian Tatarusanu kojem je lopta ispala iz ruke, što su domaći igrači iskoristili za prvo slavlje na utakmici. Zabio je Alfred Duncan.

Riccardo Saponara je u sudačkom produžetku povisio vodstvo domaćina na asistenciju Dušana Vlahovića, a potom je u 60. minuti sam srpski napadač povisio na 3:0. Bio mu je to deveti ligaški gol u sezoni. Dva gola Zlatana Ibrahimovića, postignuta u 62. i 67. minuti, unijela su živost u utakmicu i dala nadu Milanu, no Vlahović je svojim desetim pogotkom u prvenstvu sve riješio u 85. minuti. Konačnih 4:3 upisano je nakon autogola Venutija u 96. minuti.

Rekord Vlahovića

U ovoj je godini Vlahović zabio 27 golova. Samo je Robert Lewandowski zabio više od njega u najjačim europskim ligama. Poljak ih je postigao 36. Također, ovih 27 golova predstavlja i izjednačenje rekordnog ostvarenja jednog Fiorentininog igrača. Nitko ih nikad za tu toskansku momčad nije zabio više, a Vlahović je današnjom utakmicom dostigao učinak Kurta Hamrina iz 1960. godine.

Pročitajte više