HRVATSKI NOGOMETAŠI

Francuski prvak otpisao hrvatskog reprezentativca. Nije ga prijavio za Ligu prvaka

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

LILLE je prošle sezone senzacionalno osvojio francuski naslov ispred PSG-a, ali Domagoj Bradarić (21) malo je pridonio tituli.

Lijevi bočni kojeg je Lille prije dvije godine doveo iz Hajduka uz odštetu od 6.5 milijuna eura, u šampionskoj sezoni odigrao je samo 14 utakmica kao starter, od čega je na čak 12 njih zamijenjen.

Nakon toga, a posebno početkom ove sezone, kada je klub na njegovu poziciju, na kojoj je već Reinildo Mandava, doveo Gabriela Gudmundssona, bilo je jasno da je Bradarić prekobrojan.

To su mu i rekli, potvrdio je Lilleov predsjednik Olivier Letang za Radio Monte Carlo: "Iskreno smo Domagoju rekli da dolazi igrač koji će igrati na njegovom mjestu te da ima klubova koji ga žele uzeti na posudbu, ali on je to odbio."

Strasbourg je bio najkonkretniji, ali Bradarić nije htio otići tamo do kraja sezone. 

Ostao je u Lilleu, ali njegov klub ga nije uvrstio među 25 igrača registriranih za Ligu prvaka, tako da Bradarić ne može igrati u skupini sa Sevillom, Salzburgom i Wolfsburgom.

Bradariću spas nudi Trabzonspor, pišu turski mediji. Bradarić još uvijek stigne otići tamo jer u Turskoj prijelazni rok traje do srijede. 

Mladi lijevi bek prošle sezone igrao je zapaženo za dvije selekcije Hrvatske. Za A reprezentaciju debitirao je protiv Švicarske i asistirao za pobjedu 2:1 u prijateljskoj utakmici te igrao kao prvotimac u porazu 3:2 od Portugala na Poljudu u Ligi nacija.

Vrhunac u reprezentacijama doživio je proljetos. Golčinom Engleskoj je u zadnji tren donio U-21 Hrvatskoj četvrtfinale Eura, a zatim je pozvan i na seniorski EP.

Međutim, nakon što je ispao iz konkurencije u Lilleu, Dalić ga nije zvao za aktualni ciklus u kvalifikacijama za SP.

Bradarić je za dvije godine u Lilleu odigrao 62 utakmice, postigao jedan i namjestio šest golova. 

Pročitajte više