SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Organizatori Svjetskog prvenstva čudnom odlukom šokirali Francuze

Foto: EPA

JOŠ JEDNA čudna odluka IHF-a na Svjetskom rukometnom prvenstvu dogodila se sinoć.

Organizatori natjecanja u Egiptu za najboljeg igrača odlučujuće utakmice skupine drugog kruga između Francuske i Portugala (32:23) odabrali su Portugalca Andrea Gomesa. Ta odluka šokirala je sve rukometaše, čak i samog Gomesa. Posebna nevjerica vidjela se na licima francuskih rukometaša.

Ne samo da su organizatori za najboljeg odabrali rukometaša reprezentacije koja je doživjela uvjerljiv poraz i ispala sa Svjetskog prvenstva, već Gomes nije bio najbolji ni u svojoj momčadi. Postigao je četiri gola, imao tri pogreške, a dok se lomila utakmica bio je bez gola više od 20 minuta. 

Njegov sunarodnjak Miguel Martins zabio je šest golova, a Francuzi su imali niz raspoloženih igrača s pet i više golova.

Slično je IHF šokirao Slovence kada su na utakmici protiv Južne Koreje (51:29) za najboljeg odabrali rukometaša koji je postigao samo jedan gol.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više