Frustrirani Kranjčar nakon poraza od Stokea: Arsenal će nam dati više prostora

MINIMALNI poraz Tottenhama od Stoke Cityja (1:0) u 10. kolu engleskog nogometnog prvenstva pokušao medijima pokušao objasniti hrvatski veznjak momčadi, Niko Kranjčar.

Spursi su bili dominantni u najvećem dijelu utakmice, ali kombinacija fantastičnih obrana Stevea Simonsena, okvir gola i jedno čišćenje Jamesa Beattieja s gol-linije uz jasno, pogodak Glenna Whelana četiri minute prije kraja, donijeli su gostima vrijednu pobjedu.

Posebno je razočaran ishodom utakmice bio Niko Kranjčar koji se nikako ne može pomiriti s gubitkom bodova: "Imali smo dominaciju na našem terenu i očekivali smo da bi prvim pogotkom mogli riješiti dosta toga, ali nažalost nismo uspili zabiti.  Staro je nogometno pravilo da kada ne zabiješ redovito bivaš kažnjen i eto, to se dogodilo i nama protiv Stokea, a ta tri boda bi nam jako puno značila", rekao je Kranjčar kazavši riječ-dvije i o protivniku:

"Oni se brane svim raspoloživim snagama, ali mi smo to znali i pokušavali smo probiti njihov bunker na razne načine. Nismo uspjeli u našem naumu, oni su napravili točno ono što su morali i čestitam im na pobjedi."

Posebno je u fokusu upita bila taktika momčadi koja je dugim i visokim loptama tražila Petera Croucha u šesnaestercu gostujućeg sastava, u trenucima kada su igrali s desetoricom igrača.

Niko pronašao utjehu: Moramo biti zadovoljni šansama koje stvaramo ove sezone

Podsjetimo, posljednjih petnaestak minuta susreta Tottenham je odigrao s igračem manje nakon što je menadžer momčadi Harry Redknapp obavio sve tri zamjene, poslije čega se ozlijedio Aaron Lennon.

"Kada ostanete s desetoricom, kao što smo mi ostali nakon Lennonove ozljede, teže je probijati se kroz suparničku obranu, a Peter nam omogućava da miješamo stil igre, što smo tražeći njega i pokušavali."

"Moramo biti zadovoljni šansama koje stvaramo ove sezone, a posjed lopte kojeg imamo u nogama u domaćim utakmicama je očekivan, pogotovo u susretima protiv momčadi koje se dolaze braniti poput Stoke Cityja."

"U susretu protiv Arsenala imat ćemo više prostora, ali i oni će biti opasni kada krenu naprijed. Jasno nam je da ćemo se morati dobro braniti protiv njih" zaključio je Kranjčar najavom utakmice 11. kola koja će se na Emiratesu igrati nadolazeće subote.
 

Pročitajte više