Futacs se nije pojavio na pripremama: "Nikome se nije javio"

Foto: Pixsell (Ivo Čagalj)

HAJDUK je službeno započeo s ljetnim pripremama za nadolazeću sezonu.

>> Hajduk kreće s pripremama: Na Poljudu predstavljena Dinamova dva bivša igrača

Prozivci se odazvalo 27 igrača.

Toma Bašić i Domagoj Bradarić, Mijo Caktaš i Ivan Delić, Steliano Filip i André Fomitschow, Savvas Gentsoglou i Ádám Gyurcsó, Ardian Ismajli i Mirko Ivanovski, Josip Juranović i Stanko Jurić, Franko Kovačević i Leon Kreković, Borja López i Marin Ljubić, Davor Matijaš i Božo Mikulić, Darko Nejašmić i Zoran Nižić, Ante Palaversa i Josip Radošević, Michele Šego i Edin Šehić, Dario Špikić te Tonio Teklić i Fran Tudor pojavili su se u klupskim prostorijama prije prvog treninga ljetnih priprema. 

U srijedu će se trenažnom procesu priključiti Said Ahmed Said i Hamza Barry. Hysen Memolla sljedećih dana bit će pošteđen napora zbog reprezentativnih obveza krajem svibnja i početkom lipnja. Jurica Pršir zbog zdravstvenih poteškoća neće trenirati sljedećih nekoliko treninga.

Marko Futacs, pak, bez pojašnjenja je propustio današnje okupljanje. 

"Danas se nije pojavio, iako se trebao pojaviti već sinoć. Klub mu to nije odobrio. Ne možemo ga opravdati. Sukladno klupskom pravilniku, provest ćemo disciplinske mjere", najavio je Hajdukov sportski direktor Saša Bjelanović na tiskovnoj konferenciji i otkrio hoće li Marko Futacs i Said Ahmed Said uskoro biti novčano kažnjeni jer su nedavno javno iskazali želju za prodajom.

"Svatko ima svoje ideje. Obojica su ugovorom vezani za Hajduk. Tržište će reći svoje. I Marko Futacs i Said Ahmed Said su Hajdukov kapital", odgovorio je Saša Bjelanović.

Marko Futacs, prema Transfermarktu vrijedan 1,35 milijuna eura, ugovorno je za splitski klub vezan do 30. lipnja 2019. godine. Vrijedan 1,5 milijuna eura, Said Ahmed Said tekućim ugovorom obvezuje se na vjernost do konca lipnja 2020. godine. 

Pročitajte više