LIGE PETICE

Gattuso: Mentalno sam u dijelovima, nisam siguran da Milan može bolje od ovog

Foto: EPA

MILAN je jučer nakon dramatične završnice Serie A ostao bez nastupa u Ligi prvaka sljedeće sezone. Rossonerima je trebala pobjeda uz kiks Atalante ili Intera kako bi ulovili jedno od prva četiri mjesta.

Svoj dio posla su odradili pobjedom 3:2 protiv SPAL-a, ali nisu imali sreće da jedan od dva rivala ispusti bodove pa će tako sljedeće sezone ponovno igrati Europa ligu. Koliko je to teško palo svima u Milanu, najbolje pokazuju riječi Gennara Gattusa nakon utakmice.

"Hvala momčadi, ponosan sam na 68 osvojenih bodova iako me boli to što se nismo plasirali u Ligu prvaka. Rad trenera moraju analizirati klub i stručnjaci. Sastat ćemo se i razgovarati, želim čuti što oni misle o mom radu. Radili smo greške tijekom sezone, a odsad ih moramo praviti što manje", rekao je Gattuso. 

Nije siguran može li Milan bolje od ovoga

"Vjerujem da je ovo bila pozitivna godina. Najviše žalim što nismo nastavili na istom nivou u protekla tri ili četiri mjeseca. Prošli smo previše loših perioda. Ne slažem se kad čujem da ljudi govore da su moji igrači sazrjeli, mnogi od njih su igrali ispod svog nivoa i mogućnosti, ali smo i dalje momčad koja ima kvalitetu i potencijal. Ne znam ni možemo li bolje od 68 bodova osvojenih ove sezone, bit će teško".

Istaknuo je i kako mu je ovo bila izrazito naporna sezona nakon koje će mu trebati odmor. 

"Imam dugu povijest s ovim klubom, osjećao sam više pritiska nego što sam možda trebao. Malo sam spavao u proteklih 18 mjeseci, mentalno sam u dijelovima i to je nešto što moram uzeti u obzir", završio je Gattuso.

Pročitajte više