Serie A

Gazzetta: Boban je bio najbolji Hrvat u Milanu, a ovo su bili promašaji

Foto: EPA

MARIO MANDŽUKIĆ je deseti hrvatski nogometaš koji je potpisao za Milan, a najjači talijanski list Gazzetta dello Sport analizirao je učinak njegovih prethodnika u ovom klubu.

Mandžukić je potpisao do kraja sezone s mogućnošću produženja ugovora za još jednu sezonu.

"'Zorro' je najveći Hrvat u Milanu"

Hrvatski napadač vratio se u Serie A nakon što je prije malo više od godinu dana napustio Juventus. U međuvremenu se kratko okušao u katarskom Al-Duhailu, ali tamo se nije snašao pa je vrlo brzo ponovno postao slobodan igrač.

Gazzetta je analizirala učinak svih hrvatskih nogometaša koji su prije Mandžukića igrali u klubu.

Najdublji trag ostavio je Zvonimir Boban kojeg je Gazzetta u naslovu opisala kao "najvećeg Hrvata u Milanu".

"'Zorro' se u Milanellu pojavio nakon što je Hrvatska postala neovisna država. Njegov boravak obilježila su četiri talijanska naslova prvaka i titula u Ligi prvaka", napisali su iz Gazzette.

Mnogi su bili promašaj

Dario Smoje, Dražen Brnčić, Alen Halilović, Ivan Strinić i Nikola Kalinić nisu ostavili upečatljiv trag i brzo su napuštali klub, dok je Mario Pašalić također bio kratko, ali iz Gazzette napominju da je igrao u utakmici talijanskog superkupa kada je Milan osvojio trofej 2016. godine, pri čemu je hrvatski veznjak postigao odlučujući gol u seriji penala.

Dario Šimić je u Milanu proveo šest godina. Nije se uspio izboriti kao standardni član prve postave, ali dao je doprinos u osvajanju titula u Serie A, talijanskom Kupu i superkupu, kao i u pohodima na dvije titule Lige prvaka.

Ante Rebić se pokazao kao pogodak nakon što je stigao iz Frankfurta.

"Trebalo mu je vremena da se prilagodi, ali je eksplodirao nakon siječnja prošle godine tako što je sezonu završio s 11 ligaških pogodaka", pišu iz Gazzette.

Pročitajte više