Gazzetta o hrvatskom veznjaku: Oduzeo je loptu i omogućio gol za pobjedu

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Bologne preokretom su slavili s 2:1 na gostovanju kod Monze u susretu 12. kola talijanske Serie A. Novi prvoligaš Monza povela je golom Alessandra Petagne u 57. iz penala, a Škot Lewis Ferguson je izjednačio samo tri minute kasnije. Pobjedu Bologni donio je Riccardo Orsolini (73).

Nikola Moro je ušao u igru u 63. minuti kod gostiju. Na terenu je zamijenio veterana Garyja Medela, a upravo je njegov ulazak označen kao ključan trenutak susreta. Takvim ga drži najčitaniji talijanski sportski dnevni list, La Gazzetta dello Sport.  

"Gol preokreta, ujedno i pobjednički gol, došao je zahvaljujući njegovom oduzimanju lopte. Sretan ulazak", stoji uz ocjenu od 6.5 koju mu je za ovaj susret dodijelila Gazzetta. To je ujedno i najviša ocjena kod Bologne, a dijeli je više nogometaša. Jedan od njih je i Lewis Ferguson koji je proglašen igračem utakmice.

Stvorio je akciju za gol

Pohvale koje Gazzetta navodi odnose se na činjenicu da je Moro, u začetku akcije za pobjednički gol u 73. minuti, oduzeo loptu na svojoj polovici i onda krasno gurnuo suigrače u kontranapad na nepostavljeno obranu domaće momčadi.

Joshua Zirkzee i Riccardo Orsolini iskoristili su situaciju koju im je Moro omogućio i donijeli Bologni nova tri boda. Momčad Thiaga Motte je tako drugom pobjedom zaredom napredovala na dvanaesto mjesto, a Monza je 15.

Pročitajte više