Gazzetta: PSG odbačenom igraču mora vratiti novac od kazne za neprimjereni lajk

Foto: EPA

FRANCUSKA liga odredila je da PSG mora vratiti novac svojem bivšem igraču Adrienu Rabiotu kojim ga je kaznio za neprimjereni lajk na društvenim mrežama, javlja La Gazzetta dello Sport.

U nogometnom svijetu radi se o zanemarivom, simboličnom iznosu od 40.000 eura, ali odluka veznjaku Juventusa donosi veliku osobnu satisfakciju.

Rabiot je u PSG stigao kao desetogodišnjak i proveo je u njemu skoro cijelo desetljeće, sve do ovoljetnog prelaska u Juventus. Od studenog prošle godine bio je u sukobu s Parižanima jer nije želio potpisati novi ugovor, zbog čega ga je ondašnji sportski direktor Antero Henrique isključio iz prve momčadi.

Klub ga je kažnjavao za svaku sitnicu, od sitnoga kašnjenja na momčadski sastanak do nepojavljivanja na zimskim pripremama u Kataru zbog očeve smrti. Odnos između kluba i igrača sve se više raspadao, a do kulminacije je došlo nakon ispadanja PSG-a iz Lige prvaka od Manchester Uniteda, kad je lajkao objavu Patricea Evre punu uvreda na račun pariškoga kluba.

Embed from Getty Images

Henrique mu je zbog toga ukinuo bonus za lojalnost, kaznio ga suspenzijom i globom od 40.000 eura.

Pravni odbor francuske lige sad je potvrdio prvostupanjsku odluku iz lipnja da je kazna neutemeljena i da PSG igraču mora vratiti novac.

Rabiot je posljednji nastup za PSG ubilježio još 11. prosinca odigravši posljednjih sedam minuta u pobjedi 4:1 kod Crvene zvezde u Ligi prvaka. Po isteku ugovora napustio je klub i kao slobodan igrač potpisao za Juventus.

Pročitajte više