Genova u srcu: Svi nogometaši Serie A za vikend nose ove majice

Screenshot

TRAGEDIJA povodom pada mosta Morandi u Genovi, prilikom čega su poginule 43 osobe, užasnula je, ali i ujedinila Italiju.

U znak sjećanja na žrtve, svi nogometaši i službene osobe Serie A, prije utakmica drugog kola za vikend će nositi majice s natpisom "Genova u srcu", na kojima urušeni dio mosta nadoknađuje upravo srce. 

Ali, talijanska nogometna liga neće se zaustaviti samo na porukama na majicama.

"Serie A pokreće zakladu u koji će uplaćivati sredstva iz kojih će se financirati projekti za zajednicu u Genovi. Sve to radit ćemo u suradnji s lokalnim vlastima, kao znak sućuti, solidarnosti i pomoći zbog tragedije koja nas je sve duboko pogodila." izjavio je Gateano Micciche, predsjednik lige. 

Genova, grad koji daje dva člana Serie A, oduševljeno je reagirala na ovaj potez: "U ime grada koji je teško ranjen, ali već i spreman oporaviti se i reagirati s ponosom koji ga je oduvijek krasio, zahvaljujem na vašoj inicijativi, koja nam jako puno znači." odgovorio je Marco Bucci, gradonačelnik Genove. 

Slično komentira i Giovanni Toti, predsjednik regije Ligurije: "Genova je grad nogometa i divno je da nogometni svijet ovako reagira nakon što taj grad zadesi strašna nesreća. Sretni smo što će svi nogometaši koji igraju i rade u našoj zemlji biti nositelji poruke nade i ponovnog rođenja našeg grada."

Pročitajte više