Giriček: Nisam zadovoljan, ali šutim jer me dobro plaćaju

HRVATSKI reprezentativac Gordan Giriček nezadovoljan je svojim statusom u Utah Jazzu, no ne zamara se novonastalom situacijom jer ga dobro plaćaju. "Malo planem nakon utakmice, pa se brzo smirim" - izjavio je Gira.

Zaista je neuobičajeno da se igrači toliko mijenjaju koliko to radi trener Utah Jazza. U jednoj utakmici Giriček je bio jedan od najboljih na terenu, igrao je 21 minutu i ubacio 21 poen, a već u drugoj utakmici igrao je samo osam minuta. No, njegovo razmišljanje zbog takve minutaže moglo bi mu se obiti u glavu.

"Nedavno sam za 21 minutu ubacio 21 poen, da bih sljedeću utakmicu dobio "smeće vrijeme", posljednjih osam minuta. Šutnuo sam jednu, tek toliko, pa nisam Indijanac da se dokazujem u tom vremenu"- izjavio je Giriček u intervjuu Sportskim novostima, dodajući i kako nije baš zadovoljan ni rezultatima kluba.

Iako je Giriček ranije najavio kako vjerojatno neće ove godine nastupiti za hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu, čini se kako je promijenio mišljenje, uz nekoliko uvjeta.

Naime, nije želio jasno kazati hoće li se priključiti reprezentaciji ili ne, već je rekao kako prvo mora razgovarati s izbornikom, jer "treba znati kako se ponašati za vrijeme utakmica, treba znati tko dolazi iz koje lige".

"Nije isto doći iz NBA lige ili Eurolige ili pak Hrvatske lige. Euroliga je sve slabija, teško je nadoknaditi potencijale koji odlaze u Ameriku. Zato bez svađa moramo stvari odmah postaviti na svoje mjesto, komunikacija između mene i Spahije mora biti kvalitetna" - komentirao je Giriček.

Pročitajte više