Giriček pobijesnio i udarao stolicu kad ga je trener zamijenio

KAD GA je trener u ogledu protiv NJ Netsa zamijenio u posljednjoj četvrtini, bijesni Gordan Giriček bacio je ručnik i nogom udario stolicu, a njegov bijes morao je smirivati suigrač Andrej Kirilenko.

Iako je prije tjedan dana Giriček obećao da neće komentirati i uzrujavati se zbog odluka trenera, već će se koncentrirati isključivo na to da igra što bolje, u ponedjeljak nije uspio obuzdati emocije prilikom utakmice protiv Netsa, koju je Utah izgubio 116-115.

Giriček je u 18 minuta provedenih u igri zabio 9 koševa, uz šut 4 od 8 i dvije asistencije, a dan nakon utakmice za Salt Lake Tribune je izjavio: "Bio sam ljut jer više ne znam što moram napraviti da ostanem na parketu. Nisam razumio trenerovu odluku, mislim da sam igrao dobro".

Tener Utah Jazza, Phil Johnson, izjavio je kako Giričeka nije kaznio, već je dao vrijeme na parketu drugim igračima koji su imali dobru večer, Deronu Williamsu i Dereku Fisheru.

"Dobio je šansu. Bio je produktivan, ali treba se izboriti za mjesto u momčadi. S vremenom ćemo vidjeti kako će napredovati", rekao je Johnson.

Giriček je u dosadašnje četiri sezone provedene u NBA-u igrao više od 20 minuta po utakmici, dok ovosezonski prosjek od 16.1 min. po utakmici ne smatra zadovoljavajućim.

"Iskreno, mislim da zaslužujem veću minutažu. Dok vjerujem da mogu pomoći ekipi, ne mogu prihvatiti da toliko vremena provodim na klupi", ogorčeno je izjavio Giriček.

Foto:AFP

Pročitajte više