Goodyear liga: Pobjede Cibone VIP i Zagreba, poraz Splita

U SUSRETIMA 6. kola košarkaške Goodyear lige od hrvatskih predstavnika pobjede su upisali Cibona VIP i Zagreb, a Šibenka Dalmare i Split CO su poraženi. Košarkaši Zadra svoj će ogled šestog kola odigrati u petak protiv Partizana.

U hrvatskom okršaju Cibona VIP je bez većih problema u dvorani na Baldekinu pobijedila Šibenku Dalmare 88:50. Gosti su bili bolji u sve četiri četvrtine, a posljednju su dobili sa čak 19 razlike (28:9). Najefikasniji u taboru "vukova" bili su Andrej Štimac (16), Marko Popović (13), te Andrija Žižić (11). Zanimljivo svi igrači Cibone upisali su se u strijelce. Domaćine je predvodio Davor Vidačak sa 15 koševa. On je bio i jedni igrač Šibenke koji je postigao više od deset koševa.

Nakon neuspjeha u dvoboju sa Šibenkom košarkaši Zagreba u drugom uzastopnom dvoboju u dvorani Trnsko pobijedili su Bosnu BH Telecom 92:90 i tako upisali treću pobjedu, dok je to Bosni bio treći poraz. Najefikasniji u redovima "mrava" bili su Marko Tomas (23), Damir Miljković (20), te Krunoslav Simon (15). Goste su predvodili Kenan Bajramović (22) i Lance Williams (22).

Split Croatia osiguranje upisalo je i peti poraz. Ovoga puta izgubili su u Beogradu protiv Crvene zvezde 75:86. Prvi strijelac "žutih" bio je Roko Leni Ukić sa 33 postignuta koša, dok je domaćine predvodio Milko Bjelica sa 14 koševa.

Pročitajte više