hnl

GORICA - ISTRA 2:1 Mudrinski ušao i zabio za preokret nakon prekrasne akcije

Marko Prpić/PIXSELL

GORICA je u sjajnom susret 23. kola HNL-a pobijedila Istru 2:1 i niz nepobjedivosti produžila na pet utakmica. 

Istra je vodila na poluvremenu golom Bandea, ali su domaćini u nastavku preokrenuli golovima Lovrića i Mudrinskog.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Gosti su jako dobro ušli u utakmicu i već u 2. minuti je Navarro praktički iz mrtvoga kuta pogodio stativu. Istra se uglavnom orijentirala na visoki presing i izlazak preko kontri, a u 24. minuti gosti su morali povećati prednost.

Istra propustila možda riješiti utakmicu

Navarro i Špoljarić krenuli su u kontru dva na jedan, Špoljarić je ušao u šesnaesterac, oklijevao i zapucao, ali je Banić odlično obranio njegov udarac. Gorica je stiskala kako je poluvrijeme odmicalo, a onda su gosti u 25. minuti poveli.

Navarro je iščeprkao loptu na desnoj strani, ušao u sredinu u gurnuo prema Špoljariću. Dva braniča Gorice gledala su jedan drugoga, Bande je oteo loptu Špoljariću i odličnim udarcem zabio za 0:1.

Najveću šansu u prvom poluvremenu domaćini su imali u zadnjoj akciji kad je Matar sam na drugoj stativi u padu na leđa glavom puca na gol, ali je Lučić obranio.

Gorica je puno bolje ušla u drugo poluvrijeme, stisnula je od samog početka i izjednačila je već u 50. minuti. Nakon ubačaja sa strane, lopta je prošla kroz šesnaesterac gostiju, nitko nije pratio Lovrića koji na drugoj strani preciznim udarcem s desetak metara pogađa kut za 1:1.

Mogla je Istra povesti već u sljedećem napadu, kad je Bande krenuo u kontru, ali je umjesto udarca odabrao asistenciju koja nije pronašla nikoga. Osam minuta kasnije Lončar je probio lijevu stranu i ubacio, Steenvorden je skrenuo loptu prema vlastitom golu, ali Banić je bio priseban i spasio je gol.

Krasna akcija za preokret

Siniša Oreščanin je u 68. minuti povukao ključan potez. Nakon što je u 46. minuti ubacio Mitrovića umjesto Hamada u 68. je izvukao Špikića i Dieyea, a uveo Dvornekovića i Mudrinskog. Ta tri igrača donijela su mu pobjedu pet minuta kasnije.

Dvorenković je odlično povukao po desnoj strani i ubacio u sredinu gdje Krizmanić dodaje Mitroviću, ovaj prebacuje Mudrinskom, a Srbin preciznim udarcem glavom zabija za 2:1. Četiri poteza, četiri točna dodavanja i krasan gol.

Istra se trudila nekako doći do izjednačenja, ali je imala sreće da nije primila i treći gol. U 84. minuti Lovrić je iz slobodnog udarca s 25 metara pogodio gredu, a u 90. minuti gol Dvornekovića poništen je zbog zaleđa.

Pročitajte više