EUROPA LIGA VRATILA SE NA RUJEVICU Trener AEK-a: "S Rijekom ćemo se boriti za drugo mjesto"

Foto: FC AEK, Hina

NA RUJEVICI večeras počinje prava europska sezona, od 19 sati Rijeka protiv grčkog AEK-a igra utakmicu 1. kola Europa lige.

Matjaž Kek uspio je probuditi momčad u pravo vrijeme, prošlog vikenda su sa 7:0 ispratili Cibaliju i na najbolji način najavili europsku premijeru. Očekuju se pune tribine, no Grci su navikli igrati u paklenoj atmosferi.

Trener AEK-a Manollo Jimenez vjeruje da će se njegova momčad s Rijekom i Austrijom ravnopravno boriti za drugo mjesto u skupini koju će vjerojatno osvojiti Milan.
 
"Ova utakmica nam je važna u borbi za drugo mjesto, koje lako mogu osvojiti i Rijeka i Austria. Milan je apsolutni favorit za prvo mjesto. Ali nogomet je nogomet i Milan prvo mora odigrati sve utakmice. Sve ekipe imaju šanse."

"Momčad dobro funkcionira, moramo biti pametni i skromni, svakom protivniku pristupati individualno. Još smo na početku, dug je put pred nama, ali radujemo se utakmicama."


Na pitanje plaši li Grke onih 7:0 protiv Cibalije, Manollo je rekao: "Mi igramo protiv posložene momčadi i da bismo bili konkurentni, moramo dati 100 posto i biti pametni. Očekujem dobru utakmicu."

Gledao je i sudare Rijeke i Olympiacosa.

"Mislim da su imali dobru utakmicu u gostima, a posebno kod kuće. Iako rezultati nisu bili povoljni za Rijeku, mislim da je Olympiacos za dlaku prošao."  


Srpski nogometaš Uroš Ćosić bit će zadužen za Rijekine napadače.

"Gledao sam obje utakmice Rijeke protiv Olympiacosa i jako cijenim hrvatsku momčad. Odigrali su dobru utakmicu kod kuće, ali u prvim minutama propustila je 2-3 velike šanse i tu izgubila doigravanje za Ligu prvaka", rekao je Ćosić i požalio se na izostanak iskusnog kolege iz obrane, Ukrajinca Dmytra Čigrinskog, koji propušta utakmicu zbog ozljede.


Najopasniji igrač na početku sezone je portugalski veznjak Andre Simoes, koji je u pet nastupa zabio dva pogotka, ali zbog ozljede nije sigurno hoće li zaigrati u prvih jedanaest. U napadu bi mogao zaigrati hrvatski napadač Marko Livaja, koji je ovog ljeta stigao iz Las Palmasa na posudbu. Livaja je treći najskuplji igrač u momčadi, iza 26-godišnjeg kapetana Petrosa Mantalosa (3 milijuna eura) i švedskog veznjaka Jakoba Johanssona (2,5 milijuna). Prema Transfermarktu, cijeli AEK procijenjen je na oko 32 milijuna eura, 9 više nego Rijeka.

AEK je prije četiri dana u prvenstvu pobijedio Larissu 4:0, a imaju pobjede i u prva tri ligaška kola. Do skupine Europa lige stigli su s dva poraza od CSKA Moskve u kvalifikacijama za Ligu prvaka i pobjedom 3:0 protiv Club Bruggea u play-offu.

Na kladionicama je Rijeka blagi favorit protiv AEK-a.

Očekivani sastavi:


RIJEKA: Prskalo - Vešović, Župarić, Elez, Zuta - Bradarić, Maleš, Mišić - Gorgon, Gavranović, Heber

AEK: Anestis - Bakakis, Ćosić, Vranješ, Lopes - Ajdarević, Johansson - Christodoulopoulos, Mantalos, Klonaridis - Araujo


 

Rezultati by SofaScore

 

 

Pročitajte više