EUROPSKE LIGE

Grealisha pitali o njegovim listovima i tome zašto nosi spuštene štucne

Foto: EPA

JACK GREALISH je najskuplje pojačanje Manchester Cityja ikad. Bivši igrač Aston Ville prošle godine u momčad čiji je trener Pep Guardiola stigao je, prema Transfermarktu, za 117 milijuna eura. Osim dobrim nastupima, Grealish je pozornost javnosti privukao time što je nosio spuštene štucne, kao i snažnim listovima. 

"Zapravo, ne radim ništa, to su obiteljski geni. Moj je djed igrao nogomet, imao je snažne mišiće lista. No ja ne radim redovno vježbe za listove u teretani. Takvi su odmalena", rekao je Grealish za Daily Mail, potom prokomentiravši praksu nošenja spuštenih štucni:

"Mislim da sam imao 14 ili 15 godina kada smo u Aston Villi imali sponzora čije su se štucne skupile u pranju. Na treningu ih nisam mogao navući preko listova jer su bile premale. Počeo sam ih, stoga, nositi ispod potkoljenice na treningu. Te sam sezone jako dobro igrao."

"Guardiola je ponekad sam dobivao utakmice načinom na koji bi postavio taktiku"

Grealish je u Aston Villi bio od šeste godine, a za prvu momčad igrao je sedam godina. No u 2021. godini priključio se Guardiolinom sastavu. "Nije tajna da bih volio više zabijati i asistirati, ali da sam dobro igrao."

"Guardiola je nevjerojatan trener. Ovisan je o nogometu. Briljantan trener. Ponekad je ove sezone sam dobivao utakmice s načinom na koji bi postavio taktiku. Mi bismo izašli i obavili posao", kazao je najskuplji igrač Cityja. "U nogometu postoji velik pritisak, posebice za mene koji sam došao za tako visoku cijenu. K tome, Englez sam. Mediji stvaraju velik pritisak.

Pročitajte više