Grupica hrvatskih navijača spremna nadglasati brojnije domaćine na tribinama Badouina



NAKON nerealiziranja plasmana na SP, hrvatska nogometna reprezentacija igra prvu ozbiljnu prijateljsku utakmicu, jer to Lihtenštajn to nije bio. Prema javljanju medija na stadionu Kralja Badouina u Bruxellesu bit će prisutno petstotinjak hrvatskih navijača, pristiglih iz domovine i Europe.

Belgijska policija taj prijateljski susret ne vidi kao prijetnju, točnije ne karakterizira ga susretom visokog rika. Budući da su BBB pronijeli glas o primitivnim navijačima te da su Belgijanci dobro upoznati s hrvatskim načinom navijanja, ipak će biti u statusu pripravnosti. Oko petsto hrvatskih navijača bodrit će reprezentaciju u petom susretu s Belgijancima. Većina ih je iz Belgije, Nizozemske, Njemačke dok se očekuje oko 150 naših ljudi pristiglih iz domovine.

U povijesti se broje četiri važne utakmice u kvalifikacijama za SP, a Hrvatska ima dvije pobjede, remi i poraz. Ova prijateljska utakmica označava početak puta na Euro te skorašnji početak kvalifikacija. Bit će važna za samopouzdanje igrača i opći dojam, no ne nosi ništa drugo. Vjerujemo da će hrvatski navijači ipak nositi Kockaste do pobjede, ne bi bilo prvi puta da budu glasniji od brojnije navijačke skupine domaćina.

U popodnevnim satima navijači su u krugu stadiona i centru Bruxellesa čekali ogled uz pokoje pivo i družeći se s belgijskim domaćinima. Nikakvi incidenti u Belgiji nisu zabilježeni. Nema razloga da tako ne ostane i dalje...

Pročitajte više