LIGE PETICE

Haaland oduševio komentarom na golgeterske rekorde

Foto: Profimedia

ERLING HAALAND je još jednom impresivnom partijom za Manchester City, hat-trickom u samo 26 minuta za pobjedu 6:0 protiv Nottingham Foresta u petom kolu, postavio dva rekorda Premiershipa. Tri nova gola znače da je u prvih pet utakmica engleskog prvenstva zabio već devet golova, što je rekord jedne od najjačih liga svijeta.

Haaland je tako srušio Sergija Agüera iz Cityja i Micka Quinna iz Newcastlea, koji su do sada bili rekorderi s po osam golova u prvih pet utakmica. Haaland je do rekorda došao tako što je zabio dvaput West Hamu, jednom Newcastleu, a onda povezao dva hat-tricka protiv Crystal Palacea i Nottingham Foresta. Jedina momčad kojoj nije zabio je Bournemouth, ali je protiv njega asistirao. 

Osim ovog rekorda, njegov je još jedan. Postao je igrač koji je najbrže postigao dva hat-tricka u Premier ligi. Dosad je taj rekord držao Demba Ba, ali njemu je za to trebala 21 utakmica, a Haalandu, dakle, samo pet. Zanimljivo, nakon samo pet odigranih utakmica ima jednak broj hat-trickova u Premier ligi kao Sadio Mane, Son Heung-Min, Eden Hazard i Gareth Bale u cijelim karijerama u engleskom prvenstvu.

Haaland je oduševio ekspresno ostvarenim golgeterskim rekordima, ali i komentarima na njih. Ovako je govorio nakon utakmice: "Trudim se slušati Pepa koliko god mogu i nastojim dostojno igrati s fantastičnim suigračima. Bez njih ne bih mogao zabijati. Sve što postižem plod je kemije sa suigračima, igranja s njima i slušanja Pepa."

Pročitajte više