Hajduk desetkovan na noge Varteksu: Reja bez osmorice igrača

REPREZENTATIVNA stanka dobro je došla Hajduku da se konsolidira i zbije redove uoči nastavka sezone koja će, nema sumnje, biti jako turbulentna za splitski klub.

Trener Splićana Edoardo Reja zbog internacionalnih obveza nije mogao računati na usluge Subašića, Vejića i Anasa Sharbinija, a na raspolaganju mu nisu bili niti Senijad Ibričić i Boris Pandža koji su pod Ćirinim vodstvom inkasirali četiri vrijedna boda u utrci za SP u dvobojima protiv Armenije i Turske.

Hajduk je protiv Lokomotive ostvario prvu pobjedu sezone u službenim utakmica budući da su se na pet prvenstvenih krahova nadovezali i remi i poraz protiv slovačke Žiline. Želja je svih u i oko splitskog kluba da u Varaždinu krene pobjednička serija na gostovanjima, ali osvajanje tri boda u baroknom gradu bit će itekako teška misija.

Osim što je Varteks vrlo dobro startao u sezonu i tek u prošlom kolu doživio prvi prvenstveni poraz (Cibalia je u Vinkovcima slavila s visokih 4:0), Bili će u Varaždinu na teren istrčati znatno oslabljeni. Naime, trener Reja ne može računati na osmoricu igrača od čega bi barem četvorica sigurno počeli utakmicu u udarnom sastavu. Ahmad Sharbini, Srđan Andrić i Josip Skoko su ozlijeđeni dok je Senijad Ibričić suspendiran zbog trećeg žutog kartona kojeg je zaradio protiv Lokomotive.

Kada se ovoj četvorici pridodaju još i rekonvalescent Paraiba, rezervni vratar Vjeko Tomić te otprije ozlijeđeni Pezo i Aračić, jasno da je Reja u velikim problemima glede početnog sastava za dvoboj s Varteksom. Mjesto u srcu momčadi, sredini terena trebali bi zauzeti Florin Cernat i Goran Rubil, a nije isključena ni opcija povratka na sustav igre 4-4-2 s Marijanom Buljatom na poziciji desnog beka.

Utakmica između Varteksa i Hajduka igrat će se u nedjelju, a umjesto prvotnih 20:15 novi termin odigravanja je 19:00. Povjerenik za natjecanje T-Com Prve HNL Josip Brezni donio je ovu odluku na zamolbu Hrvatske radiotelevizije kako se derbi sedmog kola ne bi preklapao s košarkaškom utakmicom naše reprezentacije na Eurobasketu protiv Francuske koja počinje u 21:00.

Pročitajte više