Hajduk dijelio laureate: Bijeli i Modri na zajedničkom ručku nakon pet godina, Mamić izbjegao druženje

PRIJE punih pet godina prekinuta je tradicija druženja klupskih vodstava Hajduka i Dinama. Danas se ta tradicija obnovila, a nazočni su bili i Marković i Srebrin, no izostao je Zdravko Mamić.

"Pozvali smo Hajduk u goste, drago mi je što su se odazvali Vlatko Marković i Zorislav Srebrić. Naši su klubovi prevažni u HNL-u, da bi netko drugi odlučivao o nama. Moramo se družiti, razgovarati o svemu dobrom za nas i za hrvatski nogomet", rekao je Mirko Barišić. "Hajduk i Dinama su dva najveća kluba u Hrvatskoj. Ovakvi susreti trebaju biti češći, prije svake naše utakmice. Moramo sjesti i pričati o svemu, o hrvatskom nogometu jer samo tako možemo ići naprijed", dodao je predsjednik Hajduka Josip Grbić.

Nešto ranije Petroslav Sapunar, predsjednik Nadzornog odbora, i Josip Grbić predsjednik kluba iskoristili su priliku i uručili posebna priznanja bivšim Hajdukovim igračima i djelatnicima. Među nagrađenima bili su Vlatko Marković, Svemir Cico Delić, Stjepan Deverić, Mirko Jozić, Zorislava Srebrića, Joška Jeličića, Ardijana Koznikua, Nadana Vidoševića, Borisa Živkovića i drugi. "Hajduk je bio i ostao jedan od najvećih stupova u povijesti hrvatske nogometne organizacije", klicali su uzvanici.

Kod mene u Bugojnu kad si rekao da navijaš za Dinamo i Hajduk nisi morao objašnjavati ni nacionalnost niti vjersku pripadnost. Za razliku od druga dva kluba koja su također bili ponos nekome u Bosni. Ja sam Dinamovac, no ne volim Hajduk ništa manje. To je potpuno normalno. I Bilić i Asanović i drugi diče se time što su Hajdukovci, zašto se nebi ja dičio s tim što sam Dinamovac. No sretan sam kad dođem na ovakve fešte. Ma gledajte, Hajduk je jedinstven jer tko nije bio na proslavi stote godišnjice propustio je sve u svom životu. Ne može se to više ponoviti niti platiti", rekao je Marković, prenosi Večernji list. "Ovo što se priča po Splitu dolje o tome gdje će reprezentacija igrati... Pa ne određuje Marković gdje će se igrati već stručni stožer. Bože sačuvaj da  bih se ja miješao. Nema Vlatko Marković veze s tim hoće li Gruzija igrati u Splitu. Pa kako bi Bilić i Asanović sebi mogli dopustiti da im ja određujem gdje će igrati. Kakve bi onda oni bili trenerske veličine da je drugačije", dodao je.

Pročitajte više