Hajduk Gudelju doveo Petra Nadovezu za savjetnika

IAKO je nakon subotnjeg remija Uprava Hajduka odlučila da trener Gudelj ostaje na klupi splitske momčadi, jučer je iz grada pod Marjanom došla informacija da će Gudelj do kraja jesenskog dijela prvenstvenog natjecanja momčad voditi uz pomoć šefa Hajdukove omladinske škole Petra Nadoveze.

Nadoveza u akciju stupa već ovog tjedna u kojem se Hajdukovci pripremaju za dvije važne utakmice. Već sutra u Gradskom vrtu igraju četvrtfinalnu utakmicu hrvatskog Kupa protiv Osijeka, a u subotu ih u 17. kolu Prve HNL očekuje ogled protiv vinkovačke Cibalije.

Obje su utakmice Hajduku vrlo važne jer ukoliko žele osvojiti barem jedan do ovosezonskih trofeja Splićani će u hladnoj Slavoniji morati pošteno zapeti. Naime izgube li protiv Osijeka slamku spasa u Kup natjecanju morat će tražiti u uzvratu na Poljudu 7. prosinca.

Kiksaju li protiv Cibalije, koja za Bilima zaostaje za tri mjesta sa samo dva boda manje, Splićani će se naći u još nepovoljnijoj situaciji u kojoj će se grčevito boriti za ostanak u Ligi 6. Stoga ne čudi odluka da se angažira Nadoveza koji bi trebao odigrati ulogu svojevrsnog spasitelja Hajdukovog ugleda.

Gudelj je nakon objave informacije o dolasku Nadoveze pozdravio taj potez, te je rekao da je i inače bio često u kontaktu s Nadovezom od kojeg rado posluša dobre savjete. Sportske novosti pišu da Gudelj ipak smatra kako je glavna odgovornost za Hajdukov (ne)uspjeh na njemu, te da su ispred njega postavljeni zadaci za ulazak u Ligu 6 i plasman u polufinale hrvatskog Kupa.

Stoga je očito da se Gudelj ne odriče zadnje riječi što se tiče taktike igre i odabira igrača, a već sutra će Hajdukovi navijači imati prigodu vidjeti konkretne rezultate rada Gudelja i Nadoveze. Činjenica je da za dva dana Nadoveza ne može puno utjecati na promjene u splitskoj momčadi, ali zna se da se na muci poznaju junaci.

Hajduk je trenutno na mukama, a hoće li se pokazati junakom vidjet ćemo već ovoga tjedna.

Pročitajte više