HAJDUK ZABIO PET KOMADA INTERU Torcida vrijeđala igrače, ostatak stadiona zviždao sjeveru (5:0)

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

HAJDUK je u 20. kolu HNL-a pobijedio Inter 5:0. Svih pet golova splitski klub je zabio u drugom poluvremenu.
 
Osim petarde u drugom poluvremenu, utakmicu na Poljudu obilježio je i duel sjeverne tribine s ostatkom stadiona. Torcida je nastavila svoj rat s igračima koje je ponovno nekoliko puta nazvala pičkicama, a ostatku stadiona se nije svidjelo takvo ponašanje prema momčadi koja je pobijedila u četiri od posljednjih pet utakmica pa su izviždali torcidaše. 
 
Ohandza ponovno junak
 
Hajduk je dominirao svih 90 minuta, ali u prvih 45 nije uspio slomiti goste. Ipak, već početkom drugog dijela Ohandza je majstorskim golom vanjskim dijelom kopačke donio vodstvo Hajduku, a nekoliko minuta kasnije je asistirao Saidu za 2:0.
 
Almeida i Erceg za potvrdu pobjede
 
Nakon ulaska Almeide umjesto Saida Hajduk je zabio još tri gola. Prvo je Almeida nakon ubačaja iz kuta vratio loptu pred gol, a tamo se najbolje snašao Erceg. Isti igrač je u 75. minuti krasno pogodio suprotni kut za svoj drugi gol na utakmici, a Almeida je nakon ubačaja iz kuta postavio konačan rezultat.
 
Hajduk je pobjedom u posljednjoj utakmici godine prišao vodećem Dinamu na 12 bodova. Na drugom je mjestu s dva boda više od Osijeka.
 
Sastavi:
 
Hajduk: Letica, Tudor, Nižić, Lopez, Memolla, Radošević, Kožulj, T. Bašić, Erceg, Said, Ohandza. 
 
Inter: Mrmić, Mamić, Dalić, Komorski, Postonjski, Grgić, Andrić, Zulim, Obeng, Bosec, Rak
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više