LIGE PETICE

Harry Kane je rekao što misli zašto Mourinho nije uspio u Tottenhamu

Foto: EPA

HARRY Kane bit će jedan od najtraženijih nogometaša u ljetnom prijelaznom roku, ispune li se njegove želje za odlaskom i bude li Tottenham spreman prodati ga.

"Nikad nisam rekao da ću ostati u Spursima do kraja karijere, kao što nikad nisam rekao ni da ću otići. Dao sam klubu 16 godina svog života pa se nadam da možemo imati jedan dobar i iskren razgovor o cijeloj situaciji", rekao je nedavno Kane koji je ugovorno vezan za Tottenham do kraja lipnja 2024. godine.

Njegova će momčad propustiti Ligu prvaka sljedeće sezone, a baš te utakmice Kane je istaknuo kao one u kojima želi nastupati. U ovoj sezoni, u kojoj je momčad do otkaza vodio Jose Mourinho, ona nije izborena. Kane se osvrnuo na dane provedene pod vodstvom portugalskog trenera, ali i njegova prethodnika Mauricija Pochettina te usporedio rad kod obojice.

''Kod Mauricija se dosta radilo u teretani, dok Mourinho nije baš bio za to. Jose je od nas očekivao da budemo muškarci, da se tako ponašamo na travnjaku i da imamo vođe. Da budem iskren, vjerojatno je tu nastao problem. Nismo imali vodstvo koje nam je bilo potrebno u tom trenutku. Klub je bio u teškoj situaciji nakon odlaska Pochettina, a novom menadžeru nikad nije lako'', objasnio je Kane koji tvrdi da se sjajno slagao s Mourinhom:

''Imali smo odličan odnos od prve minute. Razumjeli smo jedan drugoga, imamo sličan mentalitet i na jednak način gledamo ono što se događa na terenu i izvan njega. Šteta što nismo pobjeđivali, ali imam sreće što su me u karijeri vodili i Mauricio i Jose. Nema sumnje da su mi puno pomogli'', zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više