Henry: Nije prvi put da nam po noge bacaju klipove

"OVE SMO večeri pokazali da među nama vlada iznimna atmosfera",  izjavio je Thierry Henry nakon beogradskog remija sa Srbijom u kvalifikacijskom dvoboju za SP.

Do njega su Francuzi došli s devetoricom igrača u polju, obzirom da je u desetoj minuti isključen njihov prvi vratar Hugo Lloris. S desetoricom su igrači Raymonda Domenecha uspjeli izjednačiti na konačnih 1-1 nakon što je iz penala, kojeg je u duelu s Llorisom iznudio Nikola Žigić, domaće u vodstvo doveo Nenad Milijaš.

"Nije bilo prvi put da su nam podmetali klipove", dodao je napadač Barcelone koji je u svom 113. nastupu za reprezentaciju zabio jubilarni, 50. gol u dresu “trikolora”.

Mislio je na žestoke kritike nakon domaćeg remija s Rumunjima, ali i na informaciju da je izborniku Domenechu na sastanku navodno rekao da ne zna posao i da su mu treninzi dosadni. Taj je navod Le Parisiena 32-godišnji napadač opovrgnuo.

Franuzi će, 99 posto, zauzeti drugo mjesto u sedmoj kvalifikacijskoj skupini za SP, što znači da će morati u razigravanje.

"Borit ćemo se za drugo mjesto. Želimo se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo, ma kojim putem. Ova momčad ima dušu."

Pročitajte više