Henry o Mbappeovom odlasku iz PSG-a: Postoji samo jedno pravilo

Foto: EPA

KYLIAN MBAPPE želi napustiti Paris Saint-Germain, po mogućnosti već u siječnju sljedeće godine. Osjeća se izdanim i za tu izdaju krivi čelništvo kluba, koje optužuje da nije ispoštovalo dogovore iz svibnja, posebice vezane za njegovu poziciju na travnjaku. Za to krivi i trenera Christophea Galtiera i njegov napadački sustav igre.

Umirovljeni francuski napadač Thierry Henry komentirao je tu situaciju. Podsjetimo, Mbappe je nakon remija s Reimsom u francuskom prvenstvu na Instagramu objavio, pa obrisao, fotografiju uz tekst "pivot gang". Nagađa se kako je pritom mislio na Galtierovu odluku da igra sam u napadu, a ne na krilu, što mu se navodno ne sviđa.

"Nitko ne voli raditi ono u čemu nije dobar. Ali postoji nešto što je veće od svega drugog, a to je klub. Jesu li omogućili da se osjeća kao da je klub najvažnija stvar ili se osjeća važnijim od kluba?" pitao se Henry.

"Ako trener traži da nešto učiniš, učiniti to ako je dobro za momčad"

"Iskoristit ću svoj primjer. Mrzio sam igrati visoko i široko u Barceloni, ali učinio sam to za momčad. Nakon ne znam koliko golova, morao sam igrati na lijevoj strani. Nisam čuo da je itko rekao: 'Kako lijepa gesta'", rekao je umirovljeni Francuz pa nastavio:

"Postoji samo jedno pravilo: ako trener traži da nešto učiniš, učiniti to ako je dobro za momčad. Ako je loše, onda je potrebno raspravljati", smatra Henry, strijelac 51 gola za francusku reprezentaciju. Mbappe je trenutno na 28.

Pročitajte više