NBA

Herojski doček Kawhija Leonarda u Torontu: Dobio prsten i ovacije cijele dvorane

Foto: Screenshot (NBA)

KAWHI LEONARD, aktualni MVP NBA finala, sinoć se prvi put kao gostujući igrač vratio u Toronto, gdje je dobio svoj šampionski prsten.

Bilo je puno priča o tome kako bi ga kanadski navijači mogli dočekati, hoće li ga izviždati, no Kawhi je dobio zaslužene ovacije cijele dvorane uz uzvike: "MVP!" Ipak je Leonard najzaslužniji za prvi NBA naslov u povijesti franšize iz Toronta. Neki su mislili kako će zvižduci Kawhiju krenuti kada počne utakmica, ali to se također nije dogodilo.

Nakon početne ceremonije, uzvika i prigodnog videa za Kawhija bilo je vrijeme za utakmicu. Leonard je odigrao najbolje u ekipi Clippersa, zabio je bivšoj momčadi 23 poena (šut 8-14), dodao pet skokova i šest asistencija i vodio Los Angeles do pobjede od 112:92. Hrvatski centar Ivica Zubac odigrao je solidnu utakmicu, zabio je 7 poena i uhvatio osam skokova.

Susret je praktički riješen u drugoj četvrtini koju su Clippersi dobili čak 37:14. Raptorsi se nakon toga nikada nisu ozbiljnije približili. Najbolji kod Toronta bio je Pascal Siakam s 24 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Clippersi su na omjeru 19:7, drugi su na Zapadu, dok i Toronto unatoč porazu jako dobro gura na Istoku, sada je na omjeru 16:8.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više