Hezonja o igranju za reprezentaciju: Morate biti Hrvat da biste to razumjeli

Foto: Hina

DOK se hrvatska košarka nada pozitivnom raspletu sukoba između FIBA-e i ULEB-a koji je podijelio Europu, reprezentaciju s Acom Petrovićem na klupi čekaju pripreme i kvalifikacije za Olimpijske igre. Izbornik je jučer objavio popis igrača, a jedna od najvećih zvijezda ponovo će biti Mario Hezonja.

Mladi košarkaš Orlando Magica uživa u svojoj prvoj NBA sezoni, a u razgovoru za stranicu FIBA-e otkrio je kako se osjeća kada igra u hrvatskom dresu.

"Ne osjećam pritisak, samo dužnost, i to prihvaćam", rekao je 21-godišnji Hezonja pa dodao: "Igrati za Hrvatsku je nešto potpuno drugačije, igrati za svoju zemlju je nešto više od sporta, to je nešto veličanstveno, nešto što ne možete opisati riječima. Vjerojatno trebate biti Hrvat da biste to razumjeli".

Nakon razočaravajućeg debakla na Eurobasketu prošle jeseni, Hrvatska je igrom slučaja završila u kvalifikacijama za OI u Rio de Janeiru, a u Italiji ih čeka težak turnir s Italijom, Tunisom, Grčkom, Meksikom i Iranom.

"Mislim da ljudi zaslužuju da ih predstavljamo na najbolji mogući način. Osjećam tu odgovornost, hrvatski narod zaslužuje uspjeh i moramo početi raditi na tome. Naš cilj je donijeti uspjeh u našu domovinu. Ne osjećam se zbog toga neugodno, ne osjećam pritisak, to mi je samo motivacija koja me gura na još višu razinu. To je radost. To je košarka", zaključio je Hezonja.

Pročitajte više