MARCEL HIRSCHER

Hirscher na Sljemenu najavio kraj karijere: Pogledajte moje oči. Umoran sam

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

LEGENDARNI 29-godišnji austrijski skijaš Marcel Hirscher jučer je peti put u karijeri osvojio utrku na Sljemenu, dok su trojica hrvatskih skijaša ostvarili najbolje rezultate u dosadašnjoj karijeri, Istok Rodeš završio je sedmi, Matej Vidović 15., a Elias Kolega 20.

Hirscher, koji je bio drugi nakon prve vožnje, odlično je odvezao drugu vožnju i tako izvršio veliki pritisak na svog neiskusnijeg reprezentativnog kolegu Marca Schwarza, koji je bio vodeći nakon prve utrke. Schwarz se nije uspio nositi s tim pritiskom te je pogriješio sredinom druge vožnje i morao odustati.

Austrijanac je iznenadio svojim odgovorom na jedno sasvim logično pitanje na presici: Može li još pet godina vladati svjetskim skijaškim padinama? 

"Pogledajte moje oči. Umoran sam. Ako bude sreće, vidjet ćemo se sljedeće godine. Teško je stalno napredovati iz sezone u sezonu, držati korak, ne nužno samo što se skijanja tiče. Mijenjaju se tehnika, materijali, pritisak mlađe generacije je sve veći, ja starim. Svake je godine sve teže držati taj ritam."

Ako je suditi prema sljemenskoj predstavi i mnogima koje su joj prethodile, za sada još uvijek više problema imaju ostali skijaši, i to u držanju koraka s njim.

Pročitajte više