HNS-ov sudac tražio 350 eura za pristrano suđenje, pogledajte SMS prepisku

Foto: Dubrovački vjesnik

U METKOVIĆU je odigran tradicionalni Božićni malonogometni turnir, a uništio ga je ološ u crnom dresu, koji je tražio novac od voditelja Pizza shopa Taj Mahal za pristrano suđenje uoči polufinala turnira. Dubrovački dnevnik u posjedu je transkripta razgovora između voditelja i suca Matka Majića, inače HNS-ov županijskog licenciranog suca iz Metkovića. Da je to učinio u pravnoj državi više nikad ne bi zakoračio na teren, ovdje će sa zviždaljkom u ruci vjerojatno dočekati penziju.

"Večeras ti ulijećem klizeći," započeo je SMS prepisku Majić.

"Tko sudi," upitao je voditelj Taj Mahala.

"Tko more tebi suditi? Biraj, ja i Tomac. Što ćemo 50:50."

"Dobro"

"Pitaj gazde hoćemo li dobiti nagradu ako uđete u finale, ako vas malo poguramo. Reći ću svom kolegi."

"Ok. Ništa, ti sudi 50:50 pa ćemo vidjeti što će biti...Ćao."

Kad nije dobio od jednog suparnika, Majić je kao prostitutka nazvao drugog i ponudio mu svoje usluge, no ovaj put bio je konkretniji. Tražio je 50 eura i dvije pizze te nakon utakmice 300 eura uz napomenu kako će se za finale dogovoriti.

Ološ je HNS-ov županijski sudac

Ološ Majić je inače HNS-ov županijski licencirani sudac iz Metkovića, nekoć je bio i delegat. U svijetu malonogometnih turnira plaćanje sucima je u principu praksa, ali dosad nitko nije bio tako glup da ostavlja pisani trag svojih korumpiranih radnji.

Dubrovački dnevnik tražio je komentar suca Majića, ali ološ nije imao vremena objašnjavati zašto je korumpirano smeće, te je iskoristio obranu petogodišnjeg djeteta pred roditeljima - "svi to rade, pišite o njima."

"Možda mislite da sam kriminalac, ali nisam to zna svak," rekao je Majić iako postoji transkript njegovog pokušaja kriminalnog djela.

"Priznajem da sam to napisao, svatko griješi, ali nikad nisam uzeo ni kune jer sudim pošteno cijeli život,' javio se sudac Majić Dubrovačkom dnevnik.

"Nemam ništa, ne znam ukrasti, ali mogu pogriješiti, svak griješi. Nisam nikoga oštetio. Sve je prošlo u redu, izuzev što sam isključio predstavnika "Pizza šopa", visokog ćelavog momka koji je ubacio bocu u teren. Zatim me pljunuo u lice. "

"Znam da sam pogriješio, više se to ne može ispraviti. Ispričavam se javnosti," zaključio je.

Pročitajte više