Serie A

Hoće li uspjeti Arsenalov model u Milanu? Na San Siru predstavljen novi direktor

Foto: EPA

IAKO mu je prvi dan na poslu u Milanu bio još u subotu, Ivan Gazidis tek je danas službeno predstavljen kao novi generalni direktor Milana. Dugogodišnji operativac Arsenala bit će zadužen za financije, dok će tandem Leonardo-Maldini i dalje upravljati sportskim dijelom kluba.

Gazidis je s Rossonerima potpisao ugovor do 2020. godine, uz godišnju plaću od 4 milijuna eura, a u klubu sa San Sira pokušat će uspostaviti Arsenalov model, koji se prije svega tiče ekonomskog rasta i brendiranja kluba.

A to će postići samo ako klub svake godine bude igrao u Ligi prvaka jer će tako ujediniti nogometno i financijsko pitanje.

"Sretni smo zbog imenovanja Gazidisa. To je jasan znak da nova uprava ima važne ciljeve koje bi trebalo ostvariti u srednjoročnom i dugoročnom periodu", stoji u priopćenju malih dioničara kluba, objavljenom na današnjoj skupštini.

Gazidis je 2008. godine došao na poziciju izvršnog direktora Arsenala na kojoj se zadržao punih 10 godina te je imao važnu ulogu u financijskom vođenju londonskog kluba.

Proteklih dana u talijanskim medijima govorilo se o tome da bi jedna od spona između Gazidisa i Milana mogao biti i Arsene Wenger, ali u ovom trenutku to se ne spominje kao opcija, pogotovo nakon sastanka s trenerom Milana Gennarom Gattusom i igračima ovoga vikenda.

Ipak, ne može se reći ni da je Gattusova budućnost u klubu zagarantirana jer Gazidisovim dolaskom ambicije postaju znatno veće pa će se tako pričati i o puno zvučnijim trenerskim imenima.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više