Hoćemo li uskoro dobiti najbolju horor avanturu u povijesti? Sudeći prema najavama, lako moguće

Screenshot: YouTube

ZA RAZLIKU od serija, u kojima pomalo dosadnjikavi The Walking Dead već godinama drži monopol, igre smještene u postapokaliptični svijet u kojem divljaju zombiji (ili kako god ih zvali) itekako se moraju namučiti da bi izbile na vrh sve oštrije konkurencije.

The Last of Us, PS4 ekskluziva izašla prije par godina postavila je ljestvicu visoko u igrivosti, a još više u priči (kad će više netko napraviti filmsku adaptaciju!!!).

Dying Light je ponudio nešto novo, a (ne)poznati developerski studio SIE Bend radi nešto što bi lako mogla biti najbolja postapokaliptična horor igra smještena u svijet pun zombija dosad.

Days Gone (primijetite kako sve igre ove vrste imaju odlične naslove) trebala bi izaći početkom sljedeće godine. Radi je ekipa koje ćete se sjetiti po legendarnom Syphon Filteru iz pradavne 1999. godine, a koja osim toga nema nekih naslova.

Days Gone, a rečeno je to valjda već triput, smještena je u postapokaliptični svijet u kojem vladaju zombiji. Vi ste biker koji pokušava preživjeti u razvaljenom svijetu, a to ćete činiti iz trećeg lica. Puno o priči se ne zna, ali brojni svjetski mediji primijetili su da je ovo igra u kojoj Sons of Anarchy susreće The Walking Dead.



U igri vas čeka borba sa stotinama zombija odjednom, a to izgleda spektakularno.

Promjena vremena utječe na gameplay

Ono što je drugačije od legendarnog Last of Usa, igre koja je očiti uzor ovom dolazećem naslovu, to je što ćete se u određenim trenucima susretati s pravim hordama zombija, doslovno stotinama njih, što podsjeća na scene iz filma "Svjetski rat Z". A to, sudeći prema dostupnim trailerima, izgleda napeto, zabavno i stravično u isto vrijeme. Naravno, igra neće biti obična bezumna pucačina, imat će cijeli niz elemenata. Jedan od njih je izmjena vremena te dana i noći (viđeno u Dying Lightu), a što će uvelike utjecati na igrivost.

Igra je, nismo to spomenuli iako bi trebalo, ekskluziva za PS4, baš poput Uncharted serijala ili nekih drugih vrhunskih naslova. To je ujedno i veliki minus ovom projektu. Svaka čast svima, ali nismo ljubitelji ekskluziva.

U svakom slučaju, od dobrog trailera do dobre igre je dalek put. Ono što je prikazano na nedavno završenom E3 obećava. Days Gone će probati napasti vrh, ali do gore je dalek put.

Donji video pokazuje scenu borbe s nekoliko stotina neprijatelja odjednom.

Pročitajte više