Hotelski čistači Englezima ukrali dresove, donje rublje i 500 funti


 
ČISTAČI u luksuznom hotelu u kojem su odsjeli engleski nogometaši tijekom Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi ukrali su igračima dresove, medalje, čak i donje rublje.

Sve se dogodilo još tijekom prošlog tjedna, no Englezi su krađu prijavili tek u subotu, a policija je priču objavila u ponedjeljak, nakon što je riješila slučaj i lopove "pospremila" u zatvor.

Glasnogovornica lokalne policije u Rustenburgu Junior Metsi kazala je kako je ukradeno vrlo malo gotovine, tek oko 500 funti. Kradljivci su očito više bili zainteresirani za suvenire. Otuđen je tako i dres SAD-a koji je neki od engleskih nogometaša dobio nakon razmjene na kraju utakmice 1. kola skupine C (1:1), kao i medalja kakve dijeli Međunarodna nogometna federacija (Fifa).

Policija je slučaj riješila nakon pretrage domova hotelskog osoblja, a sve ukradene stvari su vraćene njihovim vlasnicima. U nedjelju je organizirano i ekspresno suđenje na jednom od sudova privremeno ustanovljenih isključivo zbog SP-a. Čistači su osuđeni na tri godine zatvora, a moraju platiti i 6.000 randa (oko 650 eura).

Englezi su tako, osim na terenu gdje su ispali u osmini finala nakon debakla protiv Njemačke (4:1), imali neugodno iskustvo i u hotelu. No, ta je priča, za razliku od nogometne, ipak imala sretan kraj.

Pročitajte više