Fenomen: Samo Hrvati uskaču na teren kako bi izljubili svoje idole

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKI navijači nerješiva su enigma za osiguranja na velikim nogometnim natjecanjima. Mladić obučen u kockasto preskočio je ogradu za vrijeme utakmice Hrvatske i Turske, te proslavio gol s Lukom Modrićem i društvom, no to nije prvi put da navijači u kockastim dresovima slave s hrvatskom reprezentacijom na travnjaku. Dvanaestog čovjeka imali smo na terenu i na Europskom prvenstvu 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj, te prije deset godina u Njemačkoj i po tome smo jedinstveni u svijetu. Nitko to ne radi kao Hrvati...

Ušao na teren i poljubio Prši kopačke

Tradiciju proslave na terenu na velikim natjecanjima započeli smo na Mundijalu 2006. godine. Hrvatski navijač obučen u dres s brojem 17 uletio je na teren Olimpijskog stadiona u Berlinu za vrijeme utakmice protiv peterostrukog svjetskog prvaka Brazila. Nekoliko trenutaka prije kraja utakmice pri rezultatu 1:0 probio je osiguranje i dotrčao do Dade Prše, te se bacio na koljena i poljubio mu kopačke. Zaštitari su pohrlili kako bi ga izbacili sa stadiona, ali na koncu je izašao sam na nagovor Dade Prše.

 


Navijač poljubio Bilića u usta


Dvanaesti igrač utrčao je i na utakmici protiv Republike Irske na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj. Hrvatska reprezentacija vodila je protiv Irske u Poznanju, a jedan hrvatski navijač nije uspio savladati vlastite emocije, te je preskočio rupetinu široku nekoliko metara kako bi uskočio na travnjak, potrčao prema Biliću i poljubio ga ravno u usta. Bilić je uzvratio poljubac i nastavio izvikivati naredbe svojim igračima kao da se ništa nije dogodilo. Hrvatska je na koncu slavila 3:1, a Uefa nije ni ovaj put sankcionirala savez zbog incidenta.



Ovaj put Uefa je pokrenula disciplinski postupak

Hat-trick hrvatskih utrčavanja na teren upotpunio je u nedjelju mladić koji je na koljenima uklizao Luki Modriću i ostalima pri slavlju pobjedničkog gola. Nažalost, Uefi je prekipjelo nakon treće uspješne infiltracije navijača u kockicama na travnjak, pa je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske. Prva dva puta organizatori su progledali kockastima kroz prste, ali  čini se kako će HNS ovaj puta morati platiti novčanu kaznu.
 

 

Pročitajte više