"Hrvati su velika prepreka"

31-GODIŠNJI veznjak Metalista iz Harkiva, Valentin Slyusar, dobio je neočekivanu pozivnicu izbornika Mihailičenka za ogled s Hrvatskom.

Prvi puta nakon dosta godina jedan igrač ovoga kluba pozvan je u nacionalnu momčad. Ovaj poziv za 31-godišnjega veznjaka Metalista Valentina Slyusara došao je vrlo iznenadno, nije se nadao da će u ovim poznim godinama pridobiti povjerenje izbornika Mihailičenka.

"Uopće se nisam nadao pozivu. To me sve skupa jako iznenadilo, naravno, u vrlo pozitivnom smislu", kaže Slyusar.

Kako su vas prihvatili stariji reprezentativci?

"Upoznao sam se svima, još naravno treba vremena da upoznam cjelokupnu situaciju u reprezentaciji, no atmosfera u momčadi je sasvim normalna. Svi su prema meni OK."

Zašto se Mihailičenko odlučio baš za vas?

"Na pripremama me pitao imam li želju zaigrati za reprezentaciju, ja sam rekao da imam, da inače ne bi niti dolazio u kamp. Onda mi je rekao da je sve u mojim rukama. Tako sam na kraju i uvršten na popis za utakmicu s Hrvatskom."

U Metalistu vjerojatno već znate kako vaši suigrači razmišljaju, hoće li vam se biti teško uklopiti u reprezentaciju?

"Da, potpuno sam svjestan da su to dvije različite stvari. Igranje za klub je nešto sasvim drugo od igranja za reprezentaciju. To su dva različita planeta. Ipak sam nov u reprezentaciji, no suigrači su mi obećali pomoć. Anatoliy Timoščuk je među prvima rekao da će mi pomoći u prilagodbi."

Kakav vam se čini izbornik Mihailičenko?

"Pratio sam njegov rad i u kijevskom Dinamu kao i u reprezentaciji. Mislim da je odličan trener koji može dobro procijeniti kako postaviti igru za svakog protivnika. Pošto me pozvao u reprezentaciju, vjerojatno ima od mene neka očekivanja. Glavni mi je cilj opravdati njegovo povjerenje."

Kada biste vi mogli odlučivati koga biste pozvali iz Metalista u reprezentaciju?

"Sve vjerojatno. Šalim se. Imamo dosta stranaca, međutim svi Ukrajinci u momčadi su jako dobri. Mislim da smo to demonstrirali izbacivanjem Bešiktaša u Kupu Uefa."

Što kažete na Hrvatsku?

"A što reći. Hrvatska je sigurno velika prepreka i pravi crni konj. Znam da su onemogućili Engleskoj nastup na Euru, no isto tako znam da su izgubili od Engleske kod kuće."

M.Š.
Foto: Metlalist Kharkiv

Pročitajte više