Hrvatska kolonija u kneževini: Ruki im nije dosta, Monaco bi i Niku

MONACOVI čelnici u Hrvatskoj su uočili rasadnik nogometnog talenta. Boje kluba iz kneževine već brane Jerko Leko i Nikola Pokrivač, a pojačanja koja će ih vratiti na pobjednički kolosijek čelnici Monaca vide u Anti Rukavini i - Niki Kranjčaru!

Nije nikakva tajna da su veliki šefovi kluba krajnje nezadovoljni postignućima u proteklih nekoliko sezona, Monaco nije imao niti jedan zapaženiji uspjeh još od finala Lige prvaka u kojem je bolji bio Porto. Otvaranje tekuće sezone nagovještavalo je svjetlo na kraju tunela, ali nakon furioznog je starta sve je opet krenulo nizbrdo pa se Monaco trenutno nalazi na 12. mjestu tablice s tek 47 bodova.

Monacu su stoga kronično potrebna pojačanja koja će unijeti novi život u demoraliziranu momčad, a vlasnici kluba neće se zadovoljiti ničim manjim od europskog proboja. Da je Monaco deficitaran na napadačkim pozicijama i da bi im Ante Rukavina došao "kao kec na desetku" ranije su za Index potvrdili Nikola Pokrivač i Jerko Leko, koji su čuli da je klub u potrazi za napadačima.

Oba hrvatska reprezentativca smatraju kako bi se Rukavina dobro snašao u Francuskoj i misle da bi bio pojačanje za klub. No, puno veće pojačanje bio bi Niko Kranjčar. Portsmouthov veznjak odigrao je najbolju sezonu karijere koja bi ovog vikenda mogla kulminirati osvajanjem FA kupa, a njegove je zasluge za nagli rast Pompeyjeve kvalitete primijetio i Sky Sports koji ga je uvrstio u najbolju momčad godine na Otoku.

Nikine predstave nisu ostale neprimijećene ni kod konkurencije, a da oko na Kranjčara mlađeg nisu bacili samo jaki engleski klubovi svjedoče i napisi stranih medija kako je Monacov trener Ricardo ozbiljno zagrijan za graditelja igre Mornara. Monaco će, naime, u lipnju napustiti Jeremy Menez, igrač koji popunjava Kranjčarovu poziciju u Ricardovoj viziji igre, a brazilski trener na klupi Monaca savršenu zamjenu vidi u bivšem igraču Dinama i Hajduka.

Iako ima samo 23 godine Kranjčar već iza sebe ima nezanemarivo igračko iskustvo, puno velikih utakmica u nogama i nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj pa Ricardo smatra da bi upravo on mogao biti budući vođa Monaca i homogenizirati momčad koja je u posljednje vrijeme sklona kiksevima. No, Ricardo će vjerojatno ostati razočaran.

Niko Kranjčar već je odbio ponude nekolicine engleskih klubova, među kojima je i Arsenal, jedna od najatraktivnijih ekipa današnjice, pa nije realno očekivati da će "skočiti s konja na magarca" i zamijeniti prestiž igranja na Otoku (i vjerojatno u Europi) s Portsmouthom za znatno manje atraktivnu francusku ligu.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više