FRANKO JE HIT "Andrijašević je na tragu Modrića i Rakitića!"

Foto: Twitter Gent

FRANKO ANDRIJAŠEVIĆ, najbolji igrač Rijeke i cijelog HNL-a prošli je tjedan i službeno predstavljen kao novi nogometaš belgijskog Genta.
 
Franko je zamalo završio u Standardu iz Liegea, do zadnjeg trenutka su trajali pregovori, ali u posljednji tren Rijeka je sve dogovorila s Gentom. 
 
"Ne bih pogriješio gdje god da sam otišao, oba kluba su me jako htjela. Želio sam otići tamo gdje ću igrati. Vidio sam da je Gentova ponuda bolja, a klubu sam rekao da ću prihvatiti što god odluče. Puno su mi dali. Razmišljam nakon karijere živjeti u Rijeci. Klub mi je dao ruku spasa kad su me u Dinamu odbacili", izjavio je Franko nakon predstavljanja u novom klubu, pa je dodao:
 
"Proživio sam nekoliko stresnih dana, ali konačno je sve završeno. Sretan sam što sam došao ovdje i davat ću svakog dana 120 posto. Stigao sam u Gent jer sam posljednjih dana osjetio da me svi ovdje žele, i trener i uprava i sportski direktor, svi.''
 
Tako je i bilo jer je sportski direktor Genta Patrick Turcq u razgovoru za belgijski sportski magazin Knack rekao kako je Franka želio još prije šest godina dok je bio šef struke u Kotrijku, no tada je Dinamo bio brži.
 
''Franka smo željeli dovesti još zimus, no on je dao svoju riječ predsjedniku Rijeke Miškoviću da će ostati i pomoći Rijeci da dođe do naslova. To se i dogodilo. Bio je ključan igrač Rijeke u pohodu na naslov. Franka sam zapazio još prije šest godina dok je igrao u Hajduku i želio sam ga dovesti u Kortrijk. Dinamo je tada bio brži, no sretan sam što smo ga doveli sad. On je igrač koji se osjeća najbolje kad ima loptu u nogama i stalna je opasnost po suparnika u njegovom kaznenom prostoru. Impresionirao me kao igrač'', kazao je Turcq.
 
Sličnog stava je i Branko Karačić, nekadašnji igrač Osijeka i Hajduka, koji je dubok trag ostavio u Belgiji. Karačić je bio legenda Cercle Bruggea, za koji je igrao četiri godine (1989-1993), a jednu je sezonu proveo baš u Gentu.
 
''Franko je plemenit igrač koji se najbolje snalazi kad igra iza napadača. Posjeduje jaku intuiciju i osjećaj za igru. Ima prave nogometne gene jer je njegov otac Stipe nekada bio odličan veznjak Hajduka, Monaca, Celte i Raya. Franko je na prvi pogled manje spektakularan igrač od Ivana Perišića, ali ne sumnjam da će oplemeniti igru Genta. Zna sačuvati loptu dok je leđima okrenut golu, fantastično širi igru i otvara bokove. Strašno je discipliniran i mislim da je pun pogodak za Gent'', kazao je Karačić.
 
Vedran Runje, bivši golman Hajduka i nekadašnji reprezentativac Hrvatske također je dobar dio karijere odradio u Belgiji, točnije rečenu u Frankovom nesuđenom klubu Standardu.
 
''Franko je izuzetno zanimljiv igrač. Često se ubacuje iz drugog plana i tu zna biti ubojit. Teško ga je čuvati. Kretnje su mu savršene, ima sjajan osjećaj za prostor, a lopta mu se lijepi za noge'', kaže Runje, pa dodaje:
 
''Sjećate se kako je Ivan Rakitić igrao za Sevillu? Slično igra i Franko. Uloga koju je igrao u Rijeci kao stvorena je za njega. Vjerujem da će Franko ubrzo dosegnuti nivo Rakitića i Modrića. Već im je na tragu.''
 

Pročitajte više