BOKS

Hrvatski Divljak: Želim boksati svaki dan za svoje ljude u Hrvatskoj

Foto: screenshot

JOŠ PRIJE samo dva tjedna Alen Babić bio je potpuni anonimac za boksački svijet, ali u vrlo kratkom razdoblju oduševio je brojne fanove ovog sporta. Sinoć je u Londonu došao do druge profesionalne pobjede.

Trebalo mu je 45 sekundi da nokautira Francuza Morgana Dessauxa, i to nakon što ga je već u 10. sekundi borbe prvi put poslao na pod. Nedorasli protivnik nakon drugog nokdauna nije želio ustati i nastaviti.

"Počela je, udario sam ga par puta i završila je", opisao je ukratko borbu 28-godišnjak iz Rovinja nakon meča uz ring londonske O2 Arene.

Babić je prošlog četvrtka u Rimu imao prvu profesionalnu borbu i u drugoj rundi je nokautirao Srbina Lazara Stojanovića. Leonard Pijetraj, u čijem klubu Babić trenira, zatim ga je poslao u London na sparinge s Dillianom Whyteom koji se pripremao za sinoćnju borbu s Kolumbijcem Rivasom.

Na sparinzima je Babić oduševio Britance, a posebno Whytea koji mu je dao nadimak Divljak (Savage). Odmah su mu dali priliku da devet dana nakon profesionalnog debija nastupi u O2 Areni u jednoj od borbi za zagrijavanje pred Whyteov meč večeri.

I odradio ju je rutinski, krenuo agresivno, Francuz kao da nije znao što ga je snašlo.

"To je moj stil, volim tako boksati, nadam se da se sviđa i navijačima. Volim boksati za navijače i svoje ljude u Hrvatskoj. U svakoj borbi od prve sekunde idem na nokaut i želim se boriti svaki dan", rekao je Babić.

S vremenom će, kad naleti na ozbiljnije protivnike, borbama morati prilaziti s više taktike, ali činjenica je da ljudi vole gledati borce poput njega. Nije to skrivao ni novinar koji ga je intervjuirao uz ring i pitao ga bi li se opet volio boriti u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Naravno, volim UK i mene svi tu vole. Čast mi je boriti se u vašoj zemlji i za vaše navijače."

Između prve i druge borbe prošlo je samo devet dana. Kad će sljedeća?

"Možda ne danas, ali sutra", nasmijao se Divljak.

"Želim boksati svaki tjedan, to mi je uvijek bio san. I sparirat ću protiv svakoga koga mi daju", završio je novi hrvatski boksački as.
 

Pročitajte više