ODBOJKA

Hrvatski odbojkaši saznali protivnike u borbi za Euro

Foto: Index

HRVATSKA muška odbojkaška reprezentacija saznala je protivnike koji joj stoje na putu do plasmana na Europsko prvenstvo 2021. U kvalifikacijama će se odbojkaši susresti s nacionalnim vrstama Nizozemske i Švedske u kolovozu i rujnu ove godine.

"Svi smo svjesni da je prioritet za našu momčad plasman na Europsko prvenstvo 2021. U skupini smo s reprezentacijama Nizozemske i Švedske, dvije reprezentacije koje apsolutno poštujemo. Poznajem Švedsku jer sam igrao protiv njih kao izbornik reprezentacije Turske i radi se o perspektivnoj momčadi, dok Nizozemce poznajemo vrlo dobro iz naša dva susreta u Zlatnoj ligi prošle godine, oni su favoriti naše skupine. Utakmice Srebrne lige poslužit će nam kao odlična priprema za nadolazeće kvalifikacije, ali i kao prilika mlađim igračima da steknu iskustvo igranja velikih utakmica. Uz dobru pripremu i rad, nadamo se plasmanu na Final Four završnicu Srebrne lige, no glavni cilj nam ostaje plasman na Europsko prvenstvo", izbornik Emanuele Zanini komentirao je nadolazeće nastupe.

Dok je 12 reprezentacija već osiguralo izravan plasman na Europsko prvenstvo, sedam najboljih reprezentacija iz kvalifikacijskog ciklusa i pet najboljih drugoplasiranih pridružit će se završnici tog natjecanja.

"Ove godine nas očekuje dugo i toplo ljeto, prvo nastupi na Srebrnoj ligi koju ćemo nastojati osvojiti kako bismo se ponovno plasirali u Zlatnu ligu. Nakon kratke pauze dolazi najvažniji dio, kvalifikacije za EP i ključne utakmice s Nizozemcima i Šveđanima. Nizozemce dobro poznajemo, radi se o jakoj i neugodnoj ekipi, dok su nam Šveđani nepoznanica. Bez obzira na to nećemo nikoga podcijeniti, dat ćemo sve od sebe i uz dobru pripremu fokusirano krenuti po pobjede", najavio je iskusni reprezentativac Ivan Raič.

Europsko prvenstvo za odbojkaše 2021. godine igrat će se u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj.

Pročitajte više