Hrvatski rukometni prvoligaši za uvođenje doigravanja

UDRUGA rukometnih prvoligaša odlučila je Upravnom odboru Hrvatskog rukometnog saveza predložiti uvođenje doigravanja i to već u predstojećoj sezoni (2003/2004.), priopćeno je danas iz HRSa.

Naime, na sastanku Udruge prvoligaša Hrvatskog rukometnog saveza, održanom 27. kolovoza u Zagrebu, zaključeno je kako je potrebno uputiti Upravnom odboru HRS-a na usvajanje prijedlog o promjeni način odigravanja Prve hrvatske rukometne lige za muške, koji bi se primjenjivao od natjecateljske godine 2003/2004., dakle već od ove jeseni.

Ne radi o promjeni sustava natjecanja, jer se ne mijenja broj klubova, kao niti način ispadanja i popune Prve HRL, te stjecanje prava natjecanja u europskim kupovima. Samo se uvodi doigravanje, koje je regulirano Propisnikom o ustroju natjecanja HRS-a, ističe se u priopćenju.

Prvoligaši su se na ovaj korak odlučili zbog slabe zastupljenosti rukometa u programima nacionalne i ostalih televizija, kao i zbog medijske neatraktivnosti domaćeg prvenstva.

"U trenutku kada se u Hrvatskoj igra najbolji rukomet na svijetu, kada imamo iznimno mladu Prvu HRL, kada nam juniorske i kadetske selekcije postižu značajne rezultate na međunarodnom planu, želimo da i domaće prvenstvo postane medijski i marketinški zanimljivije", ističu rukometni prvoligaši.

Pročitajte više