HSV u paklu Istanbula, Zenit hvata minus dva: Teška večer za hrvatske nogometaše

OD HRVATSKIH nogometaša koji večeras nastupaju u uzvratnim utakmicama osmine finala Kupa Uefa, jedino će Ognjen Vukojević i Goran Sablić imati nešto laški posao.

Dinamo je u prvoj utakmici svladao Metalist rezultatom 1:0, a upravo je Vukojević glavom donio prednost svojoj momčadi. Momčad iz Harkiva mora zabiti dva komada, a da Dinamo ne primi ni jedan što će biti teško. Oba naša nogometaša su prvu utakmicu odigrali svih devedeset minuta, a večeras će igrati samo Sablić budući da Vukojević ne može igrati zbog suspenzije.

HSV u Turskoj bez Petrića

Puno teži posao imat će HSV Mladena Petrića i Ivice Olića. Nastupit će samo polovica dvojca PetrOl, Petrić je ozlijeđen i neće moći pomoći svojoj momčadi u pokušaju plasmana u četvrtfinale.

U prvoj utakmici je bilo 1:1 pa tako HSV u paklenoj atmosferi Istanbula mora postići barem jedan gol. Momčad iz Hamburga je u Tursku mogla doći s puno boljim rezultatom, u prvoj utakmici su više od pola sata imali igrača više, a Olić i Petrić su promašili par čistih zicera.

Zanit hvata zaostatak od 2:0

Darijo Srna i njegov Šahtar u Donjecku također imaju jako težak posao protiv CSKA. Moskovljani su u prvoj utakmici slavili 1:0 golom iz penala pa Šahtar večera mora postići pogodak.

Najteži posao imat će Zenit Ivice Križanca. Momčad iz Sankt Petersburga koja brani naslov osvajača Kupa Uefa je u prvoj utakmici u Udinama poražena 2:0. Protiv Udinesea je sve bilo dobro do 85. minute, a onda su Talijani zabili dva komada i Zenitu iznimno otežali obranu naslova.

Braga protiv PSG-a za povijesni uspjeh

U Portugalu će Braga dočekati PSG nakon prve utakmice u kojoj je bilo 0:0. Momčad iz grada sa 175 tisuća ljudi ima odličnu priliku napraviti povijesni uspjeh i plasirati se dalje protiv PSG-a koji je prošle nedjelje izgubio u prvenstvu od Marseillea i tako nije uspio preuzeti prvo mjesto na tablici.

Manchester City u Aalborg donosi prednost od 2:0 što će im vrlo vjerojatno biti dovoljno za plasman dalje. Momčad Marka Hughesa će protiv danske momčadi koja je ove sezone igrala Ligu prvaka biti bez napadača Craiga Bellamyja koji ima problema s koljenom.

Posjetimo, u dvije jučerašnje utakmice osmine finala, Werder je prošao dalje nakon remija sa St. Etienneom, dok je Marseille nakon drame u produžetku izbacio Ajax.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više