DIEGO MARADONA

I Barcelona se oprostila od Maradone. Pogledajte golčinu koju je zabio Realu

Foto: Getty Images/Gulilver Image

BROJNI klubovi diljem svijeta oprostili su se od Diega Armanda Maradone, jednog od najvećih igrača svih vremena. 

To je učinila i Barcelona, koja je bila Maradonina prva europska postaja.

"Diego, nikad te nećemo zaboraviti", stoji u objavi na Twitteru uz Diegovu desetku.

 

Maradona je u Barcelonu stigao nakon Svjetskog prvenstva 1982. koje se igralo u Španjolskoj. U Kataloniji se zadržao dvije godine tijekom kojih je zabio 38 golova u 58 utakmica i osvojio Kup Kralja.

Zabio je neke sjajne golove, a jedan od najpoznatijih je onaj protiv madridskog Reala kada je prošao golmana. Umjesto udarca u prazan gol, uslijedio je lažnjak koji je braniča poslao u stativu, da bi elegantno gurnuo loptu preko crte.

Osim iznimnog talenta, Maradona je već i u Barceloni pokazao sklonost incidentima. Jedan od najvećih dogodio se baš u Barceloni.

Naime, potkraj druge sezone u Barceloni Maradona je sudjelovao u nevjerojatnoj tučnjavi s igračima Athletic Bilbaa nakon utakmice. Dvije momčadi koje su u to vrijeme bile ogorčeni neprijatelji sastale su se u finalu Kupa Kralja 1984. godine. Athletic je u gruboj utakmici pobijedio 1:0, ali nakon posljednjeg sučevog zvižduka izbio je pakao u kojem su sudjelovali i igrači i stručni stožeri. Maradona je bio jedan od glavnih protagonista, izvodeći brojne akrobatske leteće karate udarce.

 

Pročitajte više