I Hazard udario po Conteu: "Da smo igrali još tri sata ne bih dobio nijednu loptu"

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON što je Chelsea sinoć izgubio derbi 29. kola Premiershipa od Manchester Cityja 1:0, bivši nogometaši Gary Neville i Jamie Redknapp oštro su kritizirali Contea. Redknapp je rekao da je Talijan počinio "zločin protiv nogometa", a Neville je rekao da je Chelsea igrao nedopustivo loše.

Aktualni prvaci izgubili su "samo" 1:0, iako je City imao 71 posto posjeda lopte, a Chelsea nije uputio nijedan udarac u okvir.

No nakon komentatora vlastitog trenera indirektno je napao i Eden Hazard. Belgijac je bio jedini napadač u Conteovoj postavi, iako po vokaciji to nije. Cijelu utakmicu bio je odsječen od ostatka momčadi koja nije pokazivala ni trunke napadačkih ambicija.

"Mogli smo igrati još tri sata, a ja svejedno ne bih dobio nijednu loptu. Kad me trener stavi u špicu, ja dajem sve od sebe. No teško je igrati kad si potpuno odsječen i dodirneš loptu triput na utakmici. Nismo uopće koristili kvalitete koje imamo. Da su Morata ili Giroud igrali naprijed, lakše bismo se nosili s dugim loptama. Ja se u tim situacijama ne snalazim najbolje", iskren je bio Hazard.

"Kad s terena izađeš s osjećajem da si puno trčao, ali da nisi igrao nogomet, to je jako loše. Nešto smo pokušavali u zadnjih desetak minuta, ali mislim da smo to morali raditi puno ranije. Doduše, teško je igrati protiv Cityja. Čim dobiješ loptu, okružen si s tri, četiri njihova igrača. No i mi smo puno griješili, promašivali laka dodavanja. Ma, bili smo loši", zaključio je Belgijac.

Pročitajte više