I igrači moraju podmetnuti leđa

ČILEANSKI izbornik Juvenal Olmos umoran je od medijskih kritika koje su se zadnjih mjeseci sručile na njegovu glavu.

"I igrači moraju prihvatiti dio odgovornosti" izjavio je Olmos u razgovoru za čileanski dnevni list El Mercurio. "Naši mediji zaboravljaju da izbornik ne igra na terenu. On bira igrače i određuje taktiku, ali na terenu igraju igrači. Ako rade dobro svih ih hvale, a ako rade loše trebaju snositi svoj dio odgovornost. Oni, međutim, očekuju da umjesto njih odgovaram ja, samo ja. Jeste li ikada čuli da je neki igrač poslije utakmice izjavio da je igrao slabo ili da je on kriv za poraz momčadi? Oni čekaju da im ja kažem zašto se nešto dogodilo, zašto su izgubili utakmicu koju nismo smjeli izgubiti."

Kritike na Olmosovu adresu učestale su poslije dvaju poraza reprezentacije u Južnoameričkoj kvalifikacijskoj ligi za SP 2006. No dok se poraz u Montevideu od Urugvaja (1:2) mogao očekivati, onaj u Santiagu od Paragvaja (0:1) ničim se ne može opravdati, jer su poslije njega šanse Čileanaca da se kvalificiraju za SP 2006. u Njemačkoj ozbiljno smanjene. Sada, naime, Čile ima samo 4 boda iz 4 dosad odigrane utakmice.

Za slabu poziciju Čileanaca na ljestvici Južnoameričke kvalifikacijske lige u svakom su slučaju krivi i čileanski igrači. Ali ni Olmos nije nevin i kritičari imaju prvao kad mu prigovaraju što stalno mijenja sastav umjesto da je ustalio momčad i što se za utakmicu s Paragvajem lišio usluga srednjaka Rodriga Melendeza, koji je po svim izvješćima iz Montevidea bio najbolji čileanski igrač na utakmici s Uragvajem.

(Hina) MI

Pročitajte više