LIGE PETICE

Ibrahimović završava karijeru? Ide na operaciju, neće ga biti najmanje do 2023.

Foto: EPA

MILAN je danas na svojim službenim stranicama objavio kako Zlatana Ibrahimovića, 40-godišnjeg švedskog napadača, neće biti otprilike sedam do osam mjeseci zbog operacije koljena. Ibrahimović ugovor s Milanom ima još mjesec dana, a upravo su ozljede razlog zbog kojeg već neko vrijeme razmišlja o tome da završi karijeru.

La Gazzetta dello Sport je ranije pisala da bi mogao produžiti igračku karijeru, čak ne nužno u Milanu, ali i potpisati produženje za aktualni klub. Spominjala je i opciju prekida karijere. U tom bi slučaju mogao preuzeti jednu od direktorskih funkcija u Milanu. Ta se opcija sada čini najizglednijom.

Preobrazio je Milan

Ibrahimović se što zbog ozljeda, a što zbog taktičkih zamisli trenera Stefana Piolija u 2021./2022. nije previše naigrao. Skupio je 22 ligaške utakmice, ali s prosjekom od 44 minute u njima, i zabio je osam golova.

Ipak, njegov utjecaj na uspjehe momčadi itekako je vidljiv i talijanski mediji ističu njegove zasluge u transformaciji kluba. Odmah po povratku u Milan vratio je momčad u Ligu prvaka, a odveo ga je i do titule koju su navijači sanjali 10 godina.

Pročitajte više