BOYSI NAPRAVILI KAOS U TORINU Smirivali ih vodenim topovima

Foto: Index, Screenshot/Twitter

TALIJANSKA policija morala je koristiti vodene topove kako bi smirila skupinu navijača Dinama koji su u središtu Torina pokušali probiti policijski kordon.

Do incidenta je došlo na jednom od glavnih torinskih trgova, San Carlo kada su navijači Dinama zapalili nekoliko baklji i dimnih bombi, te počeli bacati petarde.

Nije bilo sukoba s navijačima Juventusa, no policija je bila primorana koristiti vodeni top kako bi primirila gostujuće navijače.

Policija je potom navijače Dinama otpratila do ulice XX Settembre gdje su autobusima prevezeni na Juventusov stadion.

"Gazzetta dello sport" javlja da je ispred stadiona došlo do sukoba između dviju zaraćenih frakcija Dinamovih navijača, kojih je u Torino stiglo oko tisuću.

Oko 19 sati Dinamovi navijači naletjeli su na skupinu Juveovih navijača, a policija je spriječila njihov sukob upotrebom suzavca, piše isti list i dodaje da je tada stigla druga skupina Dinamovih navijača koji su se sukobili s rivalima iz suprotstavljene frakcije BBB-a. Talijanski izvori tvrde da nije bilo uhićenih ni ozlijeđenih.

Dinamovi navijači od jutra su se skupljali na glavnom gradskom trgu pod pojačanim policijskim mjerama. Torino je u popodnevnim satima nadlijetao policijski helikopter. Utakmici započetoj u 20.45 sati prisustvovalo je 645 navijača zagrebačkog kluba.

 

Pročitajte više