Infantino na udaru: Policija u sjedištu UEFA-e!

Foto: Guliver Image/Getty Images 

NEMA MIRA u vrhu svjetskog nogometa ni otkako ga je preuzeo Gianni Infantino. Jer FIFA-ino novo, umiveno lice, ipak ima mrlju iz vremena dok je bio glavni tajnik europske nogometne unije, kada je potpisivao ugovore oko televizijskih prava s argentinskim poduzetnikom kojeg je FBI optužio za mito i korupciju.
 
Portret Giannija Infantina > Mješač kuglica: Platinijev potrčko i Blatterov susjed postao je prvi čovjek trule i bogate FIFA-e
 
Švicarska policija ušla je u urede UEFA-e u Nyonu i pretražila urede. Infantino tvrdi da nije kriv i kako nema ništa s navedenim ugovorima, iako iz švicarske policije tvrde da su razlog premetačine upravo ugovori o TV pravima, odnosno da su pročešljali sjedište UEFA-e kako bi prikupili dokaze.
 
Infantino za sada nije optužen, a u njegovu obranu stala je i UEFA: "Infantino je dugi niz godina bio ugledni član našeg osoblja i uvijek je radio s maksimalnim integritetom i prefesionalizmom."
 
BBC, koji donosi priču s informacijama od Mossack Fonsece, odvjetničke tvrtke iz Paname, ističe kako nema dokaza koji potvrđuje Infantinovo primanje mita od tvrtke Cross Trading koja je u skandalu s televizijskim pravima. Ali, već je pokrenut postupak protiv Juana Pedra Damianija, člana FIFA-inog etičkog odbora povezanog s kompromitiranom tvrtkom.

Pročitajte više