SERIE A

INTER - JUVENTUS 2:0 Inter razbio Juventus i izjednačio se na prvom mjestu s Milanom

Foto: EPA

INTER je pobijedio Juventus s 2:0 u 18. kolu Serie A i privremeno se izjednačio s Milanom na prvom mjestu uz utakmicu više. Večeras nemoćni Juventus je ovim porazom u derbiju ostao na petom mjestu uz sedam bodova zaostatka za milanskim dvojcem.

Inter je bio puno bolja, opasnija i konkretnija momčad svih 90 minuta i mogao je uz više preciznosti slaviti uvjerljiviju pobjedu na Giuseppe Meazzi.

Bivši Juventusov igrač zabio za vodstvo

U 13. minuti Arturo Vidal zabio je svom bivšem klubu za vodstvo Intera. Ubacio mu je Nicolo Barella. Vidal se najbolje snašao ispred Danila i u skoku glavom pogodio s pet metara za vodstvo. Inter je potom krenuo jače pritiskati i u 24. minuti talijanski prvak mogao je biti nokautiran. 

Romelu Lukaku nije zabio gol iz izgledne situacije, na odbijenu loptu poslije obrane Szczesnog natrčao je Lautaro Martinez čiji je udarac otišao preko gola.

Belgijski centarfor stvarao je ogromne muke u duelima Giorgiju Chielliniju i Leonardu Bonucciju i tako otvarao prostor za svoje suigrače koji to u prvih 45 minuta nisu znali iskoristiti na najbolji način.

Barella asistirao pa zabio gol za 2:0

Inter u 52. minuti rješava pitanje pobjednika. Precizna lopta Alessandra Bastonija pronašla je Nicoloa Barellu u trku koji je sam izbio pred Szczesnog i zakucao pod prečku za 2:0.

Domaćin je dominirao do kraja utakmice i promašivao još neke prilike poput one u 71. kada je Lautaro Martinez tukao tik uz lijevu vratnicu gostujućeg gola.

Marcelo Brozović odigrao je 90 minuta za Inter, Ivan Perišić ostao je na klupi domaćina cijelu utakmicu.

Juventus sljedeće nedjelje dočekuje Bolognu, Inter dan ranije igra kod Udinesea.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više