Islandski izbornik: Igrali smo bez mozga kao protiv Hrvatske

Foto: Getty Images / Guliver Image

LARS LAGERBäCK priznao je da je Island protiv Francuske izgledao nemoćno, ali to je pripisao sjajnoj igri Francuza, svoje igrače nije okrivio za neuspjeh.

"Ova utakmica nalikovala je na onu protiv Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. To je stvar glave, igrači su naporno radili i željeli pobijedili, ali nisu koristili mozak kao dosad na turniru. Igračima sam rekao da je ovo sjajno iskustvo, te kako će iz njega izaći još snažniji."

"Francuzi su se malo opustili u nastavku, a mi pokazali djelić svog umijeća. Island je uz prasak izašao na nogometnu scenu i sad valja samo nastaviti. Budućnost nam je svijetla, imamo još mladih igrača koji se s pravom mogu nadati pozivu u reprezentaciju. Nema straha za Island."

Island će sad pokušati izboriti SP u Rusiji, a u skupini je s Hrvatskom, Turskom, Ukrajinom, Finskom i Kosovom. Posljednje riječi na Europskom prvenstvu u Francuskoj posvetio je novom formatu.

"U početku sam bio protiv šireg formata, ali predomislio sam se. Sve više reprezentacija ima igrače u najboljim svjetskim ligama koji zaslužuju nastupati na najvećim pozornicama. Možda natjecanje traje predugo i igrači su umorniji, ali ovo je sjajna stvar za manje reprezentacije."
 

Pročitajte više