HNL

ISTRA - GORICA 0:2 Gorica uzela važna tri boda u borbi za Europu

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

GORICA je pobijedila 2:0 na gostovanju kod Istre u 32. kolu 1. HNL-a. Pogotke su postigli Dario Špikić i Josip Mitrović.

Gorica povela u smiraj prvog dijela

Prvo poluvrijeme bilo je poprilično nezanimljivo, nije bilo velikih prilika osim solidnog udarca Hare u 14. minuti, koji je otišao pored gola. Činilo se da će se na predah otići bez pogodaka, ali Gorica je ipak došla u vodstvo u 42. minuti. Hamad je ubacio s lijeve strane, obrana Istre je zaspala i lopta je prošla skroz na drugu vratnicu prema Špikiću, koji ju je progurao pored Lučića za vodstvo Gorice. Treba reći da je vratar Istre mogao i bolje reagirati.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Istra pokušala izjednačiti, ali nije uspjela

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak tempa iz prvog dijela. Nije bilo mnogo šansi, samo je Lučić obranio Babecu dobru priliku u 55. minuti. Istri je dvije minute prije toga poništen gol zbog očitog zaleđa Hare.

Istra je pokušala doći do pogotka koji bi joj mnogo značio, ali šanse za to smanjio je Hujber, koji je u 79. minuti dobio drugi žuti karton i tako ostavio Istru s igračem manje. To je otvorilo mnogo prostora Gorici, pa je Lučić u 81. minuti obranio zicer Dvornekoviću, a potvrdu pobjede donio je Josip Mitrović u 94. minuti. Odlično se izborio za poziciju i gurnuo loptu kroz Lučićeve noge.

Gorica je tako izborila važnu pobjedu kojom se odvojila na četiri boda razlike od četvrtoplasirane Rijeke. Istra je ostala na začelju tablice s bodom manje od Lokomotive i Varaždina.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više