hnl

ISTRA - HAJDUK 0:1 Simić vratio slabi Hajduk u borbu za treće mjesto

Foto: Saša Miljević/PIXSELL

HAJDUK je u 28. kolu HNL-a pobijedio Istru u Puli 1:0 golom Stefana Simića u 69. minuti i tako došao na samo šest bodova zaostatka za trećeplasiranom Goricom, od koje ima i utakmicu manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Paolo Tramezzani je na Alda Drosinu izveo najjači sastav koji Hajduk u ovom trenutku ima, ali njegova momčad se strašno mučila od prve do posljednje minute. To nije igra kojom se Splićani mogu nadati nečemu boljem u teškom rasporedu koji ih čeka.

Negledljivo prvo poluvrijeme

Istra je, očekivano, stala u čvrsti blok ispred Lučića i gurnula Livaju daleko od svojeg šesnaesterca, a u takvoj igri Hajduk nije imao nikakvih rješenja. Napade gostiju vodili su uglavnom stoperi koji su griješili, a u zadnjoj trećini terena Hajduk nije uspio povezati dva točna dodavanja.

Isto se može reći i za Istru koja je bila potpuno bezopasna u napadu i u prvih 45 minuta nije se dogodilo baš ništa vrijedno spomena. 

Hajduk je u nastavak ušao aktivnije i sa željom da nešto pokuša napraviti, a najveću šansu na utakmici imao je u 55. minuti. Kačaniklić je ubacio iz kornera, Vušković pobjegao čuvarima, ali njegov udarac glavom sa sedam-osam metara Lučić brani nogom.

Vušković zabio za pobjedu

Hajduk je do vodstva i, pokazalo se, pobjede došao u 69. minuti također nakon prekida. Kačaniklić je ubacio iz kornera, Umut je u gužvi uputio loptu prema golu, a u neposrednoj blizini ju je preko linije doslovno ugurao Stefan Simić. Domaćini su reklamirali da lopta nije prešla liniju, ali je glavni sudac nakon konzultacija s VAR-om priznao gol i potvrdio svoju prvotnu odluku.

Domaćini su se nakon primljenoga gola malo probudili, ali osim polušanse Hare kojeg je Levitt u 78. minuti lijepo proigrao nisu napravili ništa. Japanac je bio u dobroj situaciji, ali umjesto da je stao i bolje se namjestio, pucao je visoko preko grede.

Istra je ostala s desetoricom u 90. minuti nakon što je Blagojević dobio drugi žuti karton. Livaja je nakon toga imao veliku priliku, ali mu je Lučić obranio udarac iskosa.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Hajduk je odigrao slabu utakmicu uoči teškog rasporeda koji ga očekuje do kraja mjeseca. Splićani u sljedećem kolu dočekuju Osijek, onda idu u Koprivnicu pa u Maksimir, a 1. svibnja na Poljud stiže Rijeka.

Pročitajte više